|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Kable masowe
bomber - Nie Cze 27, 2010 16:22 Temat postu: [R75] Kable masowe Witam mam taki problem iz poskladalem roverka bo wymienialem wysprzeglik. Teraz nie kreci? Wiec do rzeczy. Nie pamietam gdzie przykrecic drugi koniec przewodu od masy (jeden koniec jest przy aku a drugi??:D) druga sprawa to nie wiem czy dobrze dalem przewody na rozrusznik bo dalem 2 jeden obok drugiego bez zadnej podkladki. Elektrykiem nie jestem i nie pamietam jak to szlo bo rozkrecalem dawno i nie mialem czasu sie wczesniej za to zabrac... Pomożecie?
apples - Nie Cze 27, 2010 17:47
bomber napisał/a: | Nie pamietam gdzie przykrecic drugi koniec przewodu od masy | Pierwszy jest obok akumulatora przykręcony do karoserii, a drugi nakładasz na śrubę która skręca rozrusznik. Śruba wkręcana jest od strony skrzyni. Przewód i miejsce przykręcania zaznaczyłem na czerwono.
bomber napisał/a: | druga sprawa to nie wiem czy dobrze dalem przewody na rozrusznik bo dalem 2 jeden obok drugiego bez zadnej podkladki. | Jeżeli te same przewody ( + lub - ) to tak może być.
bomber - Nie Cze 27, 2010 18:26
No dobra dzis sie juz nie bede babral, ale jutro jak wroce z pracy, to tak zrobie i dam znac. Dzieki wielkie za tak szybka odpowiedz. Pozdrawiam
|
|