|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200/25/ZR] - Antena radiowa
HuMaX - Pon Cze 28, 2010 11:08 Temat postu: [R200/25/ZR] - Antena radiowa Witam ponownie
Chcę u siebie w aucie wymienić antenę, bo ktoś mi złamał sam maszt ten najcieńszy, a antenę miałem oryginalną. Została mi taka krótka część tej anteny i nie wiem czy można ją jakoś odkręcić i jaki tam jest zastosowany gwint, żeby kupić jakąś antenę żeby pasowała do mojego samochodu. Pomożecie coś? Antenę chcę zamówić na allegro, jakbyście mogli mi coś polecić co pasuję na 100%
Pozdrawiam
Paul - Pon Cze 28, 2010 11:12
HuMaX napisał/a: | nie wiem czy można ją jakoś odkręcić | Wykręcić
Postaraj się wykręcić, dokup sam 'bat' i po problemie
BTW, gwint to chyba M6
HuMaX - Sro Cze 30, 2010 22:21
Czy ta antena będzie pasować?
aukcja nie moja
http://www.allegro.pl/ite...udi_toyota.html
Paul - Sro Cze 30, 2010 22:49
Na moje koślawe oko - powinna, chociaż, na Twoim miejscu, zastanowiłbym się, czy 16,5 cm długości nie będzie za mało
HuMaX - Sro Cze 30, 2010 23:06
Dzięki za odpowiedź, to może podesłałbyś link do prawidłowej anteny? byłbym wdzięczny
colin1983 - Czw Lip 01, 2010 07:58
Paul napisał/a: | Na moje koślawe oko - powinna, chociaż, na Twoim miejscu, zastanowiłbym się, czy 16,5 cm długości nie będzie za mało |
Ja mam u siebie podobną tylko że z dodatkowym oplotem na antenie w stylu anteny CB i nie mam z nią problemu ściąga super
tom7914 - Sob Sie 06, 2011 13:15
Witam mam taki problem ze urwałem sobie antene radiową w swoim roverku i nie wiem jak ją zdemontować żeby nową założyć,odkręciłem lampkę która jest na tapicerce w dachu,antenę widać i śrubki widać też więc odkręciłem je i utkłem w martwym punkcie,ruszałem u góry od środka i nić jak siedziała tak siedzi dalej,dołączę zdjęcia jak to wygląda
chripal - Pią Lis 25, 2011 23:26
tom7914 napisał/a: | utkłem w martwym punkcie,ruszałem u góry od środka i nić jak siedziała tak siedzi dalej,dołączę zdjęcia jak to wygląda |
może sie przykleiło i trzeba użyć siły
Remigiusz - Pią Lis 25, 2011 23:54
Trzeba odciągnąć ta blaszkę co jest u ciebie zardzewiała w dol i tam będzie śruba pod tym i ja odkręcasz i wychodzi w tedy całość
Robertus74 - Sob Gru 03, 2016 23:05
Paul napisał/a: | Postaraj się wykręcić, dokup sam 'bat' i po problemie
BTW, gwint to chyba M6 |
Mam podobny problem jak założyciel tematu (u mnie dotyczy to R214 Si z 1996r.). To znaczy urwałem sam bat, nakrętka z gwintem zewnętrznym została i ją bez problemu odkręciłem. Suwmiarka pokazuje gwint 5mm.
Oryginalna antena była dość długa (chyba ok. 70cm), ale rozumiem, że dowolna tania antena z Allegro będzie OK, nawet o połowę krótsza?
Chyba że ktoś może polecić konkretną antenką albo podpowiedzieć czego się wystrzegać.
Dzięki.
|
|