|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Boczek tylne lewe drzwi
Bartekcmg - Sro Cze 30, 2010 17:58 Temat postu: [R620] Boczek tylne lewe drzwi Witam to znowu ja... znowu sie coś popsuło....
Dziś popsuł się mechanizm odpowiadający za unoszenie i opuszczanie szyby w tylnych drzwiach (pewnie linka). Jest jednak mały problem, nie moge zdjąc boczku drzwi żeby zlokalizować usterke, przeszkadza mi w tym rączka napędzająca mechanizm. Nie mam pojęcia jak ją odczepić znalazłem w Rave instrukcje ale jakaś lipna jest bo nie mam żadnej zawleczki. Poniżej zdjęcie tego co znalazłem w Rave:
http://img818.imageshack....30/98777083.png
Podpunkt C wydaje sie być nieobecny u mnie...
Jakies koncepcje jak to ustrojstwo odłączyć? Rover 620 r 1997
Pozdrawiam
Perez - Sro Cze 30, 2010 21:23
Owszem wydaje sie nie obecny, ja dlugo walczylem, az wywalczylem. Zawleczka siedzi dosyc gleboko. Bedzisz potrzebowal malych szczypiec takich ja te . Zdaje sie, ze zakladaja ja tak, ze z lewej ukladasz raczke, a szczypce z prawej. Jak wyjmiesz zawleczke to raczka na pewno ladnie zejdzie.
Zszedl bym teraz do mojego auta, ale mieszkam na 7 pietrze i mi sie nie chce, wiec jak sobie nie poradzisz to napisz i porobie Ci zdjecia co i jak.
Bartekcmg - Czw Lip 01, 2010 08:38
Witam, dziękuje za pomoc, udało się zdjąc boczek. Problemem jest pęknięta linka (ta wychodząca z dolnej części). Chciałbym się dowiedzieć co kupić ponieważ na allegro nieznalazłem niczego co mogloby się przydać tj. samej linki lub calej rolki na którą nawija się linke i zaklada rączke do kręcenia. Można dostać same linki? Nie wiem czy jest sens rozbierać tą plastikową rolke czy może kupić całość.
Pozdrawiam
Perez - Czw Lip 01, 2010 09:17
Zdaje sie, ze trzeba kupic calosc. Jak ogladalem ostatnio ten mechanizm to wygladal na jednorazowy.
Bartekcmg - Czw Lip 01, 2010 19:55
Tak, wymienić się da tylko całość: szpulka, linki i element do ktorego przykreca się szybe. Koszt to 50 zł.
Dzięki za pomoc, Pozdrawiam
|
|