|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Poduszka
adamlaziska - Sob Lip 03, 2010 15:47 Temat postu: [R75] Poduszka po wymianie sprzęgła po przejechaniu 50 km oświeciła mi się poduszka czy może to być związane z wymianą sprzęgła rozłączyłem kleme z aku ale to nic nie dało
lamer - Nie Lip 04, 2010 09:14
Temat znany od lat! Sprawdź kostki pod siedzeniami!
adamlaziska - Nie Lip 04, 2010 13:59
Sprawdzałem rozpiąłem i z powrotem powpinałem dalej to samo
Zukowaty - Nie Lip 04, 2010 14:42
Cytat: | Sprawdzałem rozpiąłem i z powrotem powpinałem dalej to samo |
A kostki od napinaczy pasów też sprawdziłeś?
adamlaziska - Nie Lip 04, 2010 17:45
a gdzie one są sprawdzałem pod siedzeniem
sknerko - Nie Lip 04, 2010 18:01
Właśnie sa pod siedzeniem żółte kostki są do poduszek a niebieskie od napinacza
[ Dodano: Nie Lip 04, 2010 19:01 ]
zalecam podociskać konektory bo lubią wariować, ja mam swoje kostki unieruchomione tasiemkami pod siedzeniem
staf - Nie Lip 04, 2010 18:41
sknerko napisał/a: | ja mam swoje kostki unieruchomione tasiemkami pod siedzeniem |
Zrobiłem kiedyś to samo....i spokój.
chart - Nie Lip 04, 2010 21:39
A ja odwrotnie tzn. przeciąłem opaski przytrzymujące kable tzn. były zbyt napięte i lampka poduszek przestała świecić.
sknerko - Nie Lip 04, 2010 22:31
chart napisał/a: | A ja odwrotnie tzn. przeciąłem opaski przytrzymujące kable tzn. były zbyt napięte i lampka poduszek przestała świecić. |
to pozaciskaj konektory popraw styk i z powrotem przymocuj tak żeby kable nie były napięte w żadnej ze skrajnych pozycji fotela. Z tymi kostkami nie ma żartów bo mogą wystrzelić napinacze albo poduszki przez te kostki.
adamlaziska - Pon Lip 05, 2010 07:18
A ja mam jeszcze takie większe czarne kostki ?
chart - Pon Lip 05, 2010 07:23
No właśnie-żeby nie były napięte- ale u mnie jeszcze poprzedni właściciel w Niemczech w serwisie zapłacił (bo mam fakturę) za dodatkowe zamocowanie kabli pod fotelami. Z tego powodu bardzo często po przesunięciu fotela pasażera zapalała się lampka poduszek. Przeciąłem te opaski i jak ręką odjął-lampka przestała się zapalać. Kable muszą się układać swobodnie a poprzednio były naprężone co dawało jakiś fałszywy impuls.
|
|