Zobacz temat - Limited Edition 100th Anniversary - przebieg 35km - Perełka

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - Limited Edition 100th Anniversary - przebieg 35km - Perełka

apples - Nie Lip 04, 2010 08:49
Temat postu: Limited Edition 100th Anniversary - przebieg 35km - Perełka
Kolega VMatas znalazł taki egzemplarz http://suchen.mobile.de/f...35&pageNumber=1
Wszyscy chyba przyznają że :shock: Może znajdzie się jakiś chętny. :smile:

kzrr - Nie Lip 04, 2010 09:16

No wypas jest :D 23tys Euro to chyba jedna z większych cen teraz za jakikolwiek modela Rover'a. A samo auto służyło pewnie jako auto salonowe stad ten przebieg ;-)
Markzo - Nie Lip 04, 2010 11:52

piękny...
kprzemo24 - Nie Lip 04, 2010 13:33

Osobiście mnie nie zachwyca, gdyby cena była 10 tys euro niższa to co innego. Za te pieniądze można miec już naprawdę dobre auto...
VMatas - Nie Lip 04, 2010 13:55

Ooo, poki mnie nie było kolega Apples napisał o tym roverku:) A miał jechać nad jezioro :roll:

Mi w tym rowerku wszystko się podoba, tylko zegary w moim są ładniejsze :) No a kasa jak za nowe auto - niestety :( :beczy:

Yog-Sothoth - Nie Lip 04, 2010 17:38

buee diesel.. :mrgreen:
menior - Nie Lip 04, 2010 19:30

kprzemo24 napisał/a:
Osobiście mnie nie zachwyca, gdyby cena była 10 tys euro niższa to co innego. Za te pieniądze można miec już naprawdę dobre auto...

A czy to nie jest dobre auto jak za ta cene :?: Skoro to praktycznie nowe auto :roll: Za podobna cene mozna miec np. wypasionego Golfa z salonu :???: Jesli sie nie myle taki nowy R75 kosztowal przeszlo 30.000 euro wiec cena jest odpowiednia,tylko co sie dzialo z tym autkiem tyle lat :shock:

zouza - Nie Lip 04, 2010 19:32

Eeee porównujesz R75 do golfa??
Golf to jest raczej kompakt, zupełnie inna klasa itd.

kasjopea - Nie Lip 04, 2010 19:38

kprzemo24 napisał/a:
Za te pieniądze można miec już naprawdę dobre auto...
A to nie jest dobre auto?
menior - Nie Lip 04, 2010 19:42

Nie no,kolega KPRZEMO24 twierdzi ze za te pieniadze mozna miec NAPRAWDE dobre auto,wiec podalem przyklad co mozna nowego kupic za takie pieniadze :grin: A ten Roverek jest nowy choc niewiadomo jak sie uchowal

[ Dodano: Nie Lip 04, 2010 20:42 ]
Moze niech KPRZEMO24 powie co by kupil lepszego za te pieniadze bo jestem ciekaw :grin: oczywiscie wchodza w gre nowe auta

VMatas - Nie Lip 04, 2010 20:59

No też jestem ciekawy.. :mrgreen:

Auto kosztowało 39.890,00 EUR - Niemcy piszą, a gdzie uchowało się w takim stanie to tajemnica... Teraz można kupić za pól ceny - wiec to całkiem nieźle, a Golf to tylko Golf.

kprzemo24 - Nie Lip 04, 2010 22:08

Z miło chęcią się wypowiem:D

menior napisał/a:
A czy to nie jest dobre auto jak za ta cene :?: Skoro to praktycznie nowe auto :roll:

Praktycznie nowe auto? Nowe by było z 2010 roku a tu masz 2005. Auta traca na wartosci nawet jak nimi nikt nie jeździ. I dla mnie ten rover fajny nie jest!

Cytat:
Moze niech KPRZEMO24 powie co by kupil lepszego za te pieniadze bo jestem ciekaw :grin: oczywiscie wchodza w gre nowe auta

Masz chociażby najnowsza Mazde 6, której rover niedorównuje jakościa

apples - Nie Lip 04, 2010 22:34

kprzemo24 napisał/a:
Masz chociażby najnowsza Mazde 6, której rover niedorównuje jakościa
Przewyższa Mazdę :smile: R75 nie rdzewieje tak jak to jest w przypadku Mazdy 6 i 3 :wink:
emes - Nie Lip 04, 2010 23:31

Bardzo ładny :ok:
kprzemo24 - Pon Lip 05, 2010 07:47

apples napisał/a:
Przewyższa Mazdę :smile: R75 nie rdzewieje tak jak to jest w przypadku Mazdy 6 i 3 :wink:

Dlatego jak ktoś ma taki sposób myslenia to jeździ roverem:]

kasjopea - Pon Lip 05, 2010 08:10

kprzemo24, jaki sposób myślenia? Ludzie normalnie się Ciebie pytają. Bo rzucasz jakieś hasła bez konkretów.
Jazda Roverem wg Ciebie to jakaś kara jest?
Nie prowokuj.

VMatas - Pon Lip 05, 2010 08:11

Nie myślę że nawet nowiutka Mazda będzie aż tak wygodna przy prowadzeniu jak ten 5-letni Rover. Po takiej logice myślenia to każde nowe auto jest lepsze od tego Rovera - a tak na pewno nie jest. Wartość w złotych nie koniecznie pokazuje wyższość jednego auta nad drugim :)
apples - Pon Lip 05, 2010 08:25

kprzemo24 napisał/a:
Dlatego jak ktoś ma taki sposób myslenia to jeździ roverem:]
Jaki sposób myślenia?
kprzemo24 - Pon Lip 05, 2010 09:51

apples napisał/a:
Jaki sposób myślenia?

Dosyć prosty oparty na pomówieniach. Mój ojciec ma 8 letnia Mazde 6 i jakos nie zauważyłem zeby wychodziła na niej rdza, więc...?

Ja tylko mówie że ten rover nie ejst wart takiej kasy i majac ją do dyspozycji z pewnością wybrałbym cos innego i tyle na ten temat. Jest takie poweidzenia: z racja jak z dup*- każdy ma swoją...

apples - Pon Lip 05, 2010 10:08

kprzemo24 napisał/a:
Dosyć prosty oparty na pomówieniach.
I nie prosty :evil: I nie oparty na pomówieniach bo akcja serwisowa Mazdy obejmowała wychodząca rdzę przy nadkolach.
kprzemo24 napisał/a:
więc...?
Słabo patrzysz lub wydając prawie 100 tys. lepiej tego nie widzieć.
kprzemo24 napisał/a:
Mój ojciec ma 8 letnia Mazde 6
:smile:
Nie wiem po co w takim razie wypowiadasz się w kontekście auta nowego. Pisz o tych samych rocznikach lub krytykując mnie napisz o doświadczeniu z nową Mazdą.

bociannielot - Pon Lip 05, 2010 10:17

kprzemo24, ja się trochę przychylam do twojego zdania - auto nie jest warte aż takich pieniędzy - mały przebieg to jedno, ale wiek swój ma. Auto jak stoi to też nie jest dobrze, i tu możecie się nie zgodzić ale taka jest prawda. Poza tym za tę kasę można mieć parę fajnych samochodów i nie rozprawiajmy o komforcie, bo dla różnych ludzi ma on inne troszkę oblicze :grin: . Jeden lubi Niemca drugi Francuza, a trzeci Japońca ot co :) . Aha jak widać po dyskusji są tacy co lubią Brytola :D .
kprzemo24 - Pon Lip 05, 2010 11:05

apples,

Skoro jesteś tak bardzo podniecony tym samochodem to sobie go kup. Kto Ci broni?
Gdyby kosztował 5 tys euro to może i ja bym się skusił, bo dla mnie tylko tyle jest warty ten samochód. I tyle mam na koniec do powiedzenia.

bociannielot,

Mam dokładnie takie samo zdanie.

apples - Pon Lip 05, 2010 11:15

kprzemo24 napisał/a:
Skoro jesteś tak bardzo podniecony tym samochodem to sobie go kup. Kto Ci broni?
Wyluzuj trochę. Jak nie masz nic w odpowiedzi merytorycznego na rdze to się nie wypowiadaj, a nie ubliżasz i prowokujesz od samego początku. Nigdzie nie napisałem że chce go kupić.
kasjopea - Pon Lip 05, 2010 11:29

kprzemo24, Tobie też nikt nie każe "podniecać" się tym autem. Po prostu zachowaj umiar w dyskusji i nie rób osobistych wycieczek.
A jak się przedstawia swoje zdanie, to warto podać jakieś argumenty, zamiast rzucać frazesami.

kprzemo24 - Pon Lip 05, 2010 11:39

apples napisał/a:
Nigdzie nie napisałem że chce go kupić

W ogóle nie wiem po co tego posta założyłeś. Myslales ze kazdemu sie spodoba i będa Cie głaskali za to po głowie? Jak widzisz nie każdy ma tak "wysublimowany" gust jak Ty i całe szczęście!

Uczepiłes się tej rdzy, tak jakby rovery nie rdzewiały haha! Ej Boże... Zgnite rovery widziałem, za to mazdy jeszcze nie.
kasjopea napisał/a:
kprzemo24, Tobie też nikt nie każe "podniecać" się tym autem

Wypraszam sobie, nie ma czym.
kasjopea napisał/a:
warto podać jakieś argumenty, zamiast rzucać frazesami.

I własnie to robie, umiejętnośc logicznego myślenia i wnioskowania by to odkryła

kasjopea - Pon Lip 05, 2010 11:42

Każdy ma prawo zakładać takie tematy. Natomiast nie każdy jak widać powinien się w nich wypowiadać :roll: .
apples - Pon Lip 05, 2010 11:48

kprzemo24 napisał/a:
W ogóle nie wiem po co tego posta założyłeś. Myslales ze kazdemu sie spodoba i będa Cie głaskali za to po głowie? Jak widzisz nie każdy ma tak "wysublimowany" gust jak Ty i całe szczęście!
Ciekawostka z przebiegiem.
kprzemo24 napisał/a:
Uczepiłes się tej rdzy, tak jakby rovery nie rdzewiały haha! Ej Boże... Zgnite rovery widziałem, za to mazdy jeszcze nie.
Bo jak widać mało widziałeś. Rovera 75? :lol: Chyba że powypadkowego. to się zgodzę. Mało widziałeś więc przestań się ośmieszać.
kprzemo24 napisał/a:
Jak widzisz nie każdy ma tak "wysublimowany" gust jak Ty i całe szczęście!
Jak się nie ma kasy to się 8 letnia Mazda tylko podoba . Więc może zaprzestań już.

[ Dodano: Pon Lip 05, 2010 12:48 ]
kprzemo24 napisał/a:
Myslales ze kazdemu sie spodoba i będa Cie głaskali za to po głowie?
Pogłaszcz się po głowie i może pomyśl zanim coś napiszesz. Gdybyś zauważył przebieg to byś głupot nie pisał.
kprzemo24 - Pon Lip 05, 2010 11:52

apples napisał/a:
Ciekawostka z przebiegiem.

Po byku mi to ciekawostka:D

apples napisał/a:
Bo jak widać mało widziałeś.

Jak widac Ty bardzo duzo

apples napisał/a:
Jak się nie ma kasy to się 8 letnia Mazda tylko podoba

Jak sie nie ma kasy to się jeździ starym roverem z 2000 roku i to jeszcze w dieslu, żeby mało palił... I jak się jeszcze właścicielowi podoba to już jest "empire state" jego wyobraźen o pieknym samochodzie

[ Dodano: Pon Lip 05, 2010 12:52 ]
apples napisał/a:
Gdybyś zauważył przebieg to byś głupot nie pisał.

Widziałem i nie odkryłem w tym nic nadzwyczajnego. Taki przebieg kosztuje w Polsce pewnie ze 100 złotych.

apples - Pon Lip 05, 2010 11:56

kprzemo24 napisał/a:
Po byku mi to ciekawostka:D
Na pewno nie dla takich znawców jak Ty.
kprzemo24 napisał/a:
ak sie nie ma kasy to się jeździ starym roverem z 2000 roku i to jeszcze w dieslu, żeby mało palił... I jak się jeszcze właścicielowi podoba to już jest "empire state" jego wyobraźen o pieknym samochodzie
Nie. To się jeździ 8 letnią Mazda lub MG ZR 160 i krytykuje innych. :grin:

[ Dodano: Pon Lip 05, 2010 12:56 ]
kprzemo24 napisał/a:
Widziałem i nie odkryłem w tym nic nadzwyczajnego. Taki przebieg kosztuje w Polsce pewnie ze 100 złotych.
Nie ośmieszaj się już. Zaczynają mnie poliki boleć jak czytam Twoje posty w tym temacie i w Twoich wszystkich postach. :hahaha:
kprzemo24 - Pon Lip 05, 2010 11:56

apples napisał/a:
Na pewno nie dla takich znawców jak Ty.

Lecz dla takich laików jak Ty- owszem.

apples napisał/a:
Nie. To się jeździ 8 letnią Mazda lub MG ZR 160 i krytykuje innych. :grin:

I jeśli o kasie mówisz to te 2 samochody są warte 4 razy tyle co Twój:D

maciej - Pon Lip 05, 2010 11:57

Ze względu na brak postępów merytorycznych temat zamykam dla ochłonięcia.