|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Rozrząd !?
maG_xx - Wto Lip 06, 2010 22:02 Temat postu: [R620] Rozrząd !? Urwałem pasek w swoim rowerku
CZy warto inwestować w ten motor ?
_papa_ - Sro Lip 07, 2010 05:54
W f20z1 rozrząd jest bezkolizyjny. Także wystarczy założyć nowy pasek ustawić rozrząd i wio. Ale to trzeba z tym do mechanika jechać żeby obejrzał.
maG_xx - Sro Lip 07, 2010 08:33
A gdzieś tutaj czytałem ze jest kolizyjny i coś tam krzywi !
Nie wiem czy to to ale jak jechałem podczas rozpędzania maszyn, stracił moc, zero reakcji na gaz stanołem na poboczu i hol.
jaki jest kosz wymiany ? i jakiej firmy cześci polecacie ?
ps. dz papa za odp. a juz myslałem ze bede musiał sie za motorem rozgladać
_papa_ - Czw Lip 08, 2010 12:15
Cytat ze strony hondaaccord-strefa.pl:
nipto napisał/a: | F20Z1 jest bezkolizyjny. Reszta benzynowych silników Hondy z wyjątkiem H serii i kilku jeszcze modeli też jest bezkolizyjna. Kolizyjne są wszystkie diesle.
Jeśli w silniku bezkolizyjnym był np robiony remont albo dla osiągów została splonowana głowica i majster zebrał za dużo to przy zerwaniu paska może być różnie. |
Jeśli będziesz wymieniał tylko paski i rolki, to w 300zł się zamkniesz. Ale radził bym sprawdzić pompę wody i uszczelniacze na wałkach, bo to przy dużym przebiegu może się pocić. Generalnie rozrząd w hondowskim F20Z1 nie jest drogi w porównaniu do innych marek patrząc. Na pewno sporo tańszy niż słynnym pasku B5/AudiB5.
Co do marek, to nie polecam oszczędzać i kupić najlepiej paski MITSUBOSHI.
Rolki NSK bądź Ruville. Pompa wody najlepiej Nissen.
marthinez - Czw Lip 08, 2010 12:44
_papa_ napisał/a: | Cytat ze strony hondaaccord-strefa.pl:
| A możesz podać link do tego cytatu, bo w/g mojej wiedzy (z ASO) to żaden SOHC (m.in. F20Z1) nie jest bezkolizyjny.
Z DOHC też bywa różnie.
szoso - Czw Lip 08, 2010 13:00
marthinez napisał/a: | A możesz podać link do tego cytatu |
pewnie chodzi o to
http://www.hondaaccord-st...36ac46720c4ac14
ale słabe to źródło moim zdaniem, ktoś przeczytał na elektrodzie i powtarza dalej a jaka jest prawda trzeba by poszukać w wiarygodniejszych źródłach
maG_xx - Pią Lip 09, 2010 18:21
autko narazie czeka na swoja kolej u mechanika.
Ma dzis wieczorem zaczac rozbierac, zobaczymy co sie porobiło, ale twierdzi ze rozrzad sie nie urawał ewentualnie przeskoczył.
[ Dodano: Pią Lip 09, 2010 19:21 ]
w rovekru siadł jednak aparat zapłonowy
|
|