Zobacz temat - [R620] Co ile wymiania się rozrząd????

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Co ile wymiania się rozrząd????

Przemas - Pią Lip 16, 2010 08:41
Temat postu: [R620] Co ile wymiania się rozrząd????
Co ile koledzy wymieniamy rozrząd w Roverk R600. Otatnio wymieniałem po przejechaniu 80tyś. i mechanior mówił ze paski i te inne rolki czy napinacze były super. Kupiłem go z Holandi od pierwszego własciciela (salonu) i byłem z nim w kontakcie wiec stąd wiem ze od poczatku nie robił i wiem ze było 80 tysiecy a teraz juz machnłąem 60tyś i mam obawy czy robic go :sad:
szoso - Pią Lip 16, 2010 08:57

Przemas, kiedy nauczysz się korzystać z opcji szukaj?
już Ci zwracano wcześniej uwagę :wink:

zuber84cool - Pią Lip 16, 2010 09:55

Przemas, No jeśli zrobiłeś już 60tyś km i masz obawy to może lepiej zmień :wink: ,w silnikach F20Z1 okres między wymianą rozrządu Honda zaleca co 100tyś km lub co 5lat,ale to jeśli chodzi o rozrząd złożony z części Genuine Honda OEM,na zamiennikach typu KOYO,NTN,NSK,SUN,MITSUBOSHI,GATES,CONTITECH,CORTECO,AISIN,GMB (a są to zamienniki wysokiej jakości a ich producenci dostarczają części na "pierwszy montaż"),należałoby ten okres skrócić i 60tyś km lub co 3lata wydaje się być optymalne :wink:
Przemas - Pią Lip 16, 2010 10:52

Dziękuje Ci kolego za odpowiedz
Bo nie którzy tylko umieja pisac (wyszukaj w wyszukiwarce) a pisałem ze jestem nowy i musze sie wdrożyc

szoso - Pią Lip 16, 2010 11:03

Przemas napisał/a:
Bo nie którzy tylko umieja pisac (wyszukaj w wyszukiwarce) a pisałem ze jestem nowy i musze sie wdrożyc

kasjopea napisał/a:
Przemas, no ja Cię przepraszam, co to ma być?
Dołączył 26 stycznia 2009, a piszesz, że jesteś tu nowy?
To kiedy będziesz "stary"? Żarty sobie robisz?
Poczytaj Techniczny FAQ na stronie klubowej. I zaprzyjaźnij się z "szukajką".
Jeszcze jeden taki temat i posypią się warny :evil: .

przeczytaj co napisała Ci Kasjo
w tym samym czasie zarejestrowałem się na forum co Ty, nie rób sobie jaj że nic nie umiesz znaleźć bo jesteś nowy, bez urazy ale taka jest prawda