|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Alternator??
Zuraw - Sob Lip 24, 2010 09:45 Temat postu: [R620] Alternator?? witam mam problem i moze mi pomozecie co dokladnie o na moje to alternator;/
problem w tym ze jak wczoraj wyruszylem posmigac zapalila sie kontrolnkna akumulatora a po chwili auto stracilo prad jakby ( swiatla ledwo swiecily wycieraczki to 5 min zbieraly wode,podswietlanie deski i zegarow ledwo ledwo no i ja mu gaz a on dupa;/).
po zgaszeniu bo juz jechac niedalo rady ni huhu odpalic
tylko takie stukanie z rozrusznika (chyba)
ale gdy mi kumpel dal pradu na kablach to wszystko ok i po odlaczeniu to samo...
mozecie jakos doradzic bo niechce sie zabierac niemajac pewnosci co to moze byc...
z gory dzieki
azer - Sob Lip 24, 2010 10:23
jest jeszcze opcja, że aku stracił swoje właściwości i nie jest w stanie już dawać odpowiedniej ilości prądu Najprościej sprawdzisz urządzeniem zwanym areometrem
KRYS - Sob Lip 24, 2010 10:26
Prawidłowo działający alternator powinien ładować prądem 12- 14 V, sprawdź czy ładuje.
Po zgaszeniu auta już nie odpaliłeś bo nie było prądu gdyz alternator nie ładował aku.
Zobacz jeszcze czy wszystko ok z paskiem na alternatorze.
[ Dodano: Sob Lip 24, 2010 11:26 ]
azer,
Kontrolka ładowania mu sie zapaliła a więc koleś nie ma ładowania a nie słaby aku
zuber84cool - Sob Lip 24, 2010 10:28
Wyraźnie wskazuje to na problem z ładowaniem, może na początek sprawdź masy, połączenia akumulator/rozrusznik/karoseria, napięcie ładowania.Wymiana regulatora napięcia i szczotek może załatwić sprawę.
Zuraw - Pią Lip 30, 2010 13:36
Ogolnie to jest jakas poezja zz tym ladowaniem bo jak dojechalem do elektryka to jakbyy sie przestraszyl i nagle zaczol ladowac
a i jest mozliwe zebym posiadal taki alternotor ktory jesy " nierozbieralny"
bo tka stwierdzil elektryk...
zuber84cool - Sob Lip 31, 2010 09:06
Ten altelnator jest rozbieralny, kwestia tego czy jest taka potrzeba
bartek-mrc - Sob Lip 31, 2010 14:50
zuber84cool napisał/a: | Wyraźnie wskazuje to na problem z ładowaniem, może na początek sprawdź masy, połączenia akumulator/rozrusznik/karoseria, napięcie ładowania.Wymiana regulatora napięcia i szczotek może załatwić sprawę. |
Popieram, wygląda to na regulator napięcia
|
|