Zobacz temat - [ROVER 45 2000 TD] - jakie radio

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - [ROVER 45 2000 TD] - jakie radio

andzus - Wto Lip 27, 2010 16:24
Temat postu: [ROVER 45 2000 TD] - jakie radio
cześć. powiedzcie jakie radio z CD będzie najlepiej pasowało w miejsce zamontowanego fabrycznie Blaupunkta LUBECK RCC45, i czy tenże Blaupunkt powinien współpracować z transmiterem podłączanym do gniazda zapalniczki a jeśli tak to co mam powciskać w radiu aby wyłapać fale transmitera i jej zapamiętać.
Lisus - Wto Lip 27, 2010 16:30

Żeby współpracowało z transmiterem musisz ustawić w radiu taką samą stacje, jaką ustawisz na transmiterze. Aby radio to zapamiętało po ustawieniu stacji przytrzymaj przycisk, któryś od 1 do 6. I już na tym przycisku będziesz miał zapamiętaną tą stacje.
kajox1 - Sro Lip 28, 2010 00:28

Lisus napisał/a:
Żeby współpracowało z transmiterem musisz ustawić w radiu taką samą stacje, jaką ustawisz na transmiterze. Aby radio to zapamiętało po ustawieniu stacji przytrzymaj przycisk, któryś od 1 do 6. I już na tym przycisku będziesz miał zapamiętaną tą stacje.

nie do końca, taki sygnał z transmittera nie jest na tyle mocny zeby radio go na stałę łapało. owszem nie ma problemu jesli radio nie ma automatycznego wyszukiwania stacji, ale jesli ma to nawet jesli ręcznie ustawisz fale i tak wyszuka innych. u mnie był to bodajże guzik af, po jego nacisnieciu radio przestalo samo wyszukiwac fale i kożystało z tego co ja ustawiłem.

andzus - Sro Lip 28, 2010 19:19

dzięki, okazało się, że miałem aktywną funkcję TA [nawet nie wiem co to jest] po jej wyłączeniu znajdowało na każdej fali