Zobacz temat - [R75] Przeciekający wtrysk paliwa - Rover 75

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Przeciekający wtrysk paliwa - Rover 75

Julio770 - Nie Sie 01, 2010 04:52
Temat postu: [R75] Przeciekający wtrysk paliwa - Rover 75
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, jako nowy użytkownik :wink:

Jestem posiadaczem Rovera 75, 2.0 TDC rocznik 2000.
Mój problem w samochodzie polega na tym, że jeden wtrysk paliwa po prostu przecieka. Nie jest to jakiś tragiczny wyciek, ale też nie mały. W każdym razie, szukam i szukam owej części zamiennej. Wszędzie gdzie dzwoniłem chcą aby po prostu przysłać część albo podać numer części. Czy może któryś z użytkowników zna jakiś fajny serwis Rovera gdzie mógłbym nabyć tę część? Bądź numer części, o którą pytają. Dzwoniłem bodaj do Łodzi i do Wrocławia. I tam i tam pytali albo o numer części, albo po prostu o to, żeby podesłać część. Proszę o pomoc!

I takie pytanie na boku. Bo w sumie to wczoraj wywiązał się kolejny mały mam nadzieję defect, mianowicie chciałem otworzyć maskę i kiedy pociągnąłem wajchę w samochodzie to coś tam pyknęło, wajcheczka goni teraz luźno a maski nie otworzę. Czy to jakaś linka ? (Cienki jestem w te klocki) Czy to jakiś poważniejszy defect może być? No i najważniejsze, czas naprawy. Czy coś takiego da się zrobić na poczekaniu ?

Dzięki z góry!!

Pozdrowienia! :grin: :grin: :grin:

dukat11 - Nie Sie 01, 2010 09:21

zapoznaj się na początek z poniższymi tematami. Powinny odpowiedzieć na twoje pytania:

http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=51438
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=54757

apples - Nie Sie 01, 2010 09:55

Julio770 napisał/a:
Mój problem w samochodzie polega na tym, że jeden wtrysk paliwa po prostu przecieka.
Jak wtrysk przecieka to musisz podjechać do jakiegokolwiek (polecanego) zakładu który się zajmuje regeneracją wtrysków i naprawią. Możesz zawieźć sam wtrysk. W którym miejscu jeszcze przecieka? Może puszcza tylko na przelewie?
Julio770 - Nie Sie 01, 2010 11:55

apples napisał/a:
Julio770 napisał/a:
Mój problem w samochodzie polega na tym, że jeden wtrysk paliwa po prostu przecieka.
Jak wtrysk przecieka to musisz podjechać do jakiegokolwiek (polecanego) zakładu który się zajmuje regeneracją wtrysków i naprawią. Możesz zawieść sam wtrysk. W którym miejscu jeszcze przecieka? Może puszcza tylko na przelewie?

Tak dokładnie! Przecieka tylko na przelewie. Potrzebuję rurki z końcówką stożkową, na drugim przelewie od lewej. Nie da się juz jej docisnąć śrubą, być może jest pęknięta.

apples - Nie Sie 01, 2010 19:33

Julio770 napisał/a:
Tak dokładnie! Przecieka tylko na przelewie. Potrzebuję rurki z końcówką stożkową, na drugim przelewie od lewej. Nie da się juz jej docisnąć śrubą, być może jest pęknięta.
Szukaj na szrocie, na Allegro, od Freelandera TD4 lub od BMW silnika M47N.

[ Dodano: Nie Sie 01, 2010 20:33 ]
Dla pewności - Który numer ze zdjęcia?

Julio770 - Pon Sie 02, 2010 11:33

apples napisał:
Cytat:
Dla pewności - Który numer ze zdjęcia?

99% że chodzi o 7
Dzięki za to zdjęcie, przyda się na pewno!

apples - Pon Sie 02, 2010 12:35

Julio770 napisał/a:
99% że chodzi o 7
Dzięki za to zdjęcie, przyda się na pewno!

apples napisał/a:
Szukaj na szrocie, na Allegro, od Freelandera TD4 lub od BMW silnika M47N.

:wink: