|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Przeciekający wtrysk paliwa - Rover 75
Julio770 - Nie Sie 01, 2010 04:52 Temat postu: [R75] Przeciekający wtrysk paliwa - Rover 75 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, jako nowy użytkownik
Jestem posiadaczem Rovera 75, 2.0 TDC rocznik 2000.
Mój problem w samochodzie polega na tym, że jeden wtrysk paliwa po prostu przecieka. Nie jest to jakiś tragiczny wyciek, ale też nie mały. W każdym razie, szukam i szukam owej części zamiennej. Wszędzie gdzie dzwoniłem chcą aby po prostu przysłać część albo podać numer części. Czy może któryś z użytkowników zna jakiś fajny serwis Rovera gdzie mógłbym nabyć tę część? Bądź numer części, o którą pytają. Dzwoniłem bodaj do Łodzi i do Wrocławia. I tam i tam pytali albo o numer części, albo po prostu o to, żeby podesłać część. Proszę o pomoc!
I takie pytanie na boku. Bo w sumie to wczoraj wywiązał się kolejny mały mam nadzieję defect, mianowicie chciałem otworzyć maskę i kiedy pociągnąłem wajchę w samochodzie to coś tam pyknęło, wajcheczka goni teraz luźno a maski nie otworzę. Czy to jakaś linka ? (Cienki jestem w te klocki) Czy to jakiś poważniejszy defect może być? No i najważniejsze, czas naprawy. Czy coś takiego da się zrobić na poczekaniu ?
Dzięki z góry!!
Pozdrowienia!
dukat11 - Nie Sie 01, 2010 09:21
zapoznaj się na początek z poniższymi tematami. Powinny odpowiedzieć na twoje pytania:
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=51438
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=54757
apples - Nie Sie 01, 2010 09:55
Julio770 napisał/a: | Mój problem w samochodzie polega na tym, że jeden wtrysk paliwa po prostu przecieka. | Jak wtrysk przecieka to musisz podjechać do jakiegokolwiek (polecanego) zakładu który się zajmuje regeneracją wtrysków i naprawią. Możesz zawieźć sam wtrysk. W którym miejscu jeszcze przecieka? Może puszcza tylko na przelewie?
Julio770 - Nie Sie 01, 2010 11:55
apples napisał/a: | Julio770 napisał/a: | Mój problem w samochodzie polega na tym, że jeden wtrysk paliwa po prostu przecieka. | Jak wtrysk przecieka to musisz podjechać do jakiegokolwiek (polecanego) zakładu który się zajmuje regeneracją wtrysków i naprawią. Możesz zawieść sam wtrysk. W którym miejscu jeszcze przecieka? Może puszcza tylko na przelewie? |
Tak dokładnie! Przecieka tylko na przelewie. Potrzebuję rurki z końcówką stożkową, na drugim przelewie od lewej. Nie da się juz jej docisnąć śrubą, być może jest pęknięta.
apples - Nie Sie 01, 2010 19:33
Julio770 napisał/a: | Tak dokładnie! Przecieka tylko na przelewie. Potrzebuję rurki z końcówką stożkową, na drugim przelewie od lewej. Nie da się juz jej docisnąć śrubą, być może jest pęknięta. | Szukaj na szrocie, na Allegro, od Freelandera TD4 lub od BMW silnika M47N.
[ Dodano: Nie Sie 01, 2010 20:33 ]
Dla pewności - Który numer ze zdjęcia?
Julio770 - Pon Sie 02, 2010 11:33
apples napisał:
Cytat: | Dla pewności - Który numer ze zdjęcia? |
99% że chodzi o 7
Dzięki za to zdjęcie, przyda się na pewno!
apples - Pon Sie 02, 2010 12:35
Julio770 napisał/a: | 99% że chodzi o 7
Dzięki za to zdjęcie, przyda się na pewno! |
apples napisał/a: | Szukaj na szrocie, na Allegro, od Freelandera TD4 lub od BMW silnika M47N. |
|
|