|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - Rover 200 i zderzak z MG + Blenda STREETWISE :)
memphisto - Czw Sie 05, 2010 10:08 Temat postu: Rover 200 i zderzak z MG + Blenda STREETWISE :) Witam, mimo problemów zapłonowych mojego R (ale nie tutaj o tym a w Technicznym) udało mi się go dokulać do lakiernika/blacharza który właśnie montuje u mnie zderzak z ZR oraz blendę z STREETWISE
Jestem bardzo ciekawy co z tego wyjdzie nieomieszkam zamieścić dzisiaj tutaj fot !
Odbieram również progi z ZR ale już ich montować blacharz nie chce, więc w weekend je podmontuję.
Jest już na forum jakiś R200 z zderzakiem od MG ZR (pomijając maciekwawa bo to jest 100% ZR )
Jakby takowy był to prosze o opinie, czy całośc będzie się dobrze komponować czy co bo blacharz strasznie sceptycznie podchodził (np juz wiem, że zderzak z ZR ma 2 mocowania więcej, które do R200 nie pasuję)
Jak kogoś to będzie interesowało, to dziś zamieszczę fotosy
azer - Czw Sie 05, 2010 10:14
mowa o tylnym rozumiem? Wiadomo że będzie wyglądać ok ale dopiero wtedy jak zmienisz i resztę, tj przód, ewentualnie boki i spoiler. Wymieniony sam tylny zderzak to mam wątpliwości, auto nie będzie wyglądać jak jedna bryła.
Krzysi3k - Czw Sie 05, 2010 10:17
Mogłeś dokupić dołkadkę tylnego zderzaka samą
bociannielot - Czw Sie 05, 2010 10:35
Z tego co pamiętam jest user na forum co tak ma . Zdaje się że hellboy nick, widuje tego roverka, - jak dla mnie przetuningowany, ale sama bryła prezentuje się świetnie.
memphisto - Czw Sie 05, 2010 11:25
azer napisał/a: | tj przód, ewentualnie boki i spoiler |
co znaczy boki ?
[ Dodano: Czw Sie 05, 2010 12:22 ]
spojler w planie ale po mału, bo budżet skromny : )
[ Dodano: Czw Sie 05, 2010 12:25 ]
bociannielot, hellboy ma zderzak od ZR ale MK 2 bez tych listw dwóch
bociannielot - Czw Sie 05, 2010 12:28
memphisto napisał/a: | bociannielot, hellboy ma zderzak od ZR ale MK 2 bez tych listw dwóch | mój błąd sorka
imejdz - Czw Sie 05, 2010 12:39
ja z chęcią zobaczę efekt prac;)
planujesz też grzebnąć przedni zderzak? bo wiem że ktoś na forum się za to zabrał ale nie wiem czy skończył i z jakim efektem
Krzysi3k - Czw Sie 05, 2010 12:44
Matius ma łączyć dwa zderzaki (od ZRa i od R200) w całość
memphisto - Czw Sie 05, 2010 17:02
Załączam fotki, co prawda kolor da się dopatrzeć niby jaśniejszy, ale na żywo, w słońcu nie widać różnić jakiś. Trzeba się skupić i doszukiwać różnic, ale ogólnie pod polerkę pójdzie R więc moim zdaniem będzie ok !
Na dniach doskoczą progi z ZR leżą i czakają aż je podmontuję : )
Krzysi3k - Czw Sie 05, 2010 17:07
Te lampy beznadziejnie wyglądają ze zderzakiem od ZRa... u mnie widok jest podobny Tylko lamp tych nie ma.
Chcesz oryginalny srebrny spoiler?
memphisto - Czw Sie 05, 2010 17:16
Cytat: | Chcesz oryginalny srebrny spoiler? |
tak ale na raty na 100% bede chial ale muszę uzbierać $$ ile taki spojlerek u Ciebie stoi ?
Co do lamp - 100% prawdy ale znaleść te z ZR nie jest łatwo. Ja wiem, że jest masa niedociągnięć ale po mału po mału ogarne całość do ładu - niestety nie mam za dużo $$ więc R musi trochę tak postać
tronsek - Czw Sie 05, 2010 17:18
Moim zdaniem:
zderzak
blenda : Oryginalna od R200 lub R25 wyglądałaby lepiej.
memphisto - Czw Sie 05, 2010 17:20
tronsek napisał/a: | Oryginalna od R200 lub R25 wyglądałaby lepiej. |
kwestia 4 śrub
[ Dodano: Czw Sie 05, 2010 18:20 ]
rzuciłem się na tą blendę, ponieważ takiej nikt nie miał nigdy w nim innym poza fabrycznym streetwise i aby byłem 1'szy
ten fakt zadecydował w 85% akurat o tej blendzie. A jak coś to się odmieni na 200/25/zr tylko 4 śrubki
Krzysi3k - Czw Sie 05, 2010 17:30
No tak, blenda lipa.
Spokojnie, ja też etapami robiłem
Ja mam u siebie wstawiony od ZRa, a miałem oryginalny od R25 srebrny - MNX, a nie czarny.
I leży taki w garażu właśnie.
memphisto - Czw Sie 05, 2010 17:44
aaaa bo ja bym chciał też taki od ZR
już zostawcie ta blende bo jej smutno, że nikomu się nie podoba
kalisz - Czw Sie 05, 2010 18:06
Zderzak wygląda fajnie, ale blenda nie pasuje tym bardziej do niego.
memphisto napisał/a: | Co do lamp - 100% prawdy ale znaleść te z ZR nie jest łatwo. |
Ja czekałem cierpliwie i się udało i to jak korzystnie
memphisto - Czw Sie 05, 2010 18:09
a idź ty mnie zawsze wkurzysz.. podłokietnik 3x taniej.. światła z ZR... aaaa idź, żadnych kabli Ci już nie oddam jeszcze do ciufci na zawias polujesz... no bez przesady ! PS jak byś chciał to mam tylne amory, on ma przednie - coś sie da ugrać
PS ZOSTAWCIE JUŻ TĄ BIEDNĄ BLENDE!!!!
kalisz - Czw Sie 05, 2010 18:14
memphisto napisał/a: | eszcze do ciufci na zawias polujesz |
Już nie poluję na zawias od ciufci o czym poinformowałem go na pw. A co on Ci się tak zwierza?
memphisto napisał/a: | światła z ZR... |
Jak będziesz chciał się wkurzyć to daj znać... podam cenę
Krzysi3k - Pią Sie 06, 2010 09:23
Ja też połowę gratów do siebie to po takiej okazji kupiłem, że szok
Sęp allegrowy jestem taki hehe.
Moje lampy od MG ZR-X zostały upolowane po 8 miesiącach polowań
Mogłem kupić za 160 funciaków, ale bez przesady. Niestety przestali je produkować, nie wiem dlaczego... a np. takie lexusy dalej robią
Ale ja wyrwałem swoje za 30€ na ebayu niemieckim
memphisto - Pią Sie 06, 2010 09:32
Krzysi3k, kalisza już nie lubie za wieczne okazje Ciebie też mam przestać ? nie chwalcie mi się tu !
Krzysi3k - Pią Sie 06, 2010 09:46
Szantażysta
http://moto.allegro.pl/it...over_25_mg.html - prawa
http://moto.allegro.pl/it...over_25_mg.html - lewa
memphisto - Pią Sie 06, 2010 13:28
zamontowałem w końcu progi ale nie wiedziałem, że mam wgniote w progu i mam luke na 1cm, będzie 3ba to czymś zapełnić i malnąć szprejem lub coś. jeszcze drobne poprawki i będzie extra. zamieścić podglądowe zdjęcie ?
bociannielot - Pią Sie 06, 2010 13:30
no ta
leszczu - Pią Sie 06, 2010 13:32
memphisto napisał/a: | zamieścić podglądowe zdjęcie ? |
No a jak
memphisto - Pią Sie 06, 2010 13:36
po co pytam, po prostu dam
Wszelkiego rodzaju różnice koloru i inne cuda są skutkiem tego, że to było z aparatu w tel : ) na żywo nie ma źle
leszczu - Pią Sie 06, 2010 13:37
No to teraz musisz zrobić coś z przodem, bo nie bardzo to będzie pasować
memphisto - Pią Sie 06, 2010 13:43
podoba mi się projekt matiusa tzn pomysł na cięcie 2 zderzaków. Jest o tym na forum, awet fotka jest jak to wyszło - dla mnie super : ) i właśnie w tym kierunku uderzę ale po lekku a tak na serio to leszczu19901, nie wygląda przód źle na prawde
[ Dodano: Pią Sie 06, 2010 14:40 ]
poza tym maciekwawa ma przód z R200 i dla mnie jest super
[ Dodano: Pią Sie 06, 2010 14:43 ]
leszczu - Pią Sie 06, 2010 13:48
memphisto napisał/a: | poza tym maciekwawa ma przód z R200 i dla mnie jest super |
No super bo ma jeszcze dokładkę dołożona w zderzak
memphisto - Pią Sie 06, 2010 13:50
oczywistą kwestią jest, że ta dokładka sie i u mnie znajdzie
a ogólnie to mierzę w coś takiego, ale to czas pokaże:
leszczu - Pią Sie 06, 2010 14:03
memphisto napisał/a: | oczywistą kwestią jest, że ta dokładka sie i u mnie znajdzie )) |
No to wtedy będzie tak
Mario_paco - Pią Sie 06, 2010 23:45
Musze przyznać że mój kolega z Bytomia bardzo ładnie przerobił Roverka ,jeszcze by idealnie pasował spoiler z MG ZR, zaraz wrzuce fotke mojego R
[ Dodano: Sob Sie 07, 2010 00:45 ]
memphisto a miałeś duży problem z zamontowaniem tych progów? szczerze to wpadły mi w oko i może też bym sobie takie zafundował
memphisto - Sob Sie 07, 2010 21:43
Mario_paco napisał/a: | memphisto a miałeś duży problem z zamontowaniem tych progów? |
i tak i nie bo prawy próg miał oryginalne mocowanie które wystarczyło przykręcić do nadkola - niestety lewy nie miał. Ale dorobiłem za 30 zł z cynkowanej blachy idealne lustrzane odbicie i ogólnie zamontowanie 1 progu to około 5 minut w sumie 3 śruby (1 z tyłu auta i 2 z przodu)
[ Dodano: Sob Sie 07, 2010 22:42 ]
Mario_paco napisał/a: | jeszcze by idealnie pasował spoiler z MG ZR |
jak bedą pieniążki to i spojler wskoczy
[ Dodano: Sob Sie 07, 2010 22:43 ]
a ty nie masz czasem lusterek z R25 ?
Mario_paco - Sob Sie 07, 2010 23:31
tak lusterka są z 25, o wiele lepiej wyglądają niż te z 200 i lepiej też w nich widać
memphisto - Nie Sie 08, 2010 08:29
Mario_paco, te lusterka to właśnie mój nastepny zakup a dopiero po nich tylny spojler
A jak kwestia montażu? serio trzeba 1 dziurę wiercić w mocowaniach czy wszystko pasuje Plug&Play ?
Mario_paco - Nie Sie 08, 2010 09:35
tak musisz wywiercić 1 dziure bo w lusterkach z 25 są 3 mocowania a nie 2 tak jak w tych z 200 ,ale nie jest to żaden problem ,bo jak ściągniesz całe lusterko to jest na drzwiach w miejscu mocowania lusterka zaznaczone kółko i w tym miejscu idealnie wiercisz 3 otwór i przykręcasz lusterka. Mi zamontowanie lusterek zajęło ok godzinki czasu
Arcik - Nie Sie 08, 2010 11:19
mephisto mozesz mi powiedziec gdzie kupiles ta blende Na moim roverku moze bedzie fajnie wygladac.
Przy swoim jakbys daj ja pod kolor auta bylo by ok
leszczu - Nie Sie 08, 2010 11:23
Fajna sprawa te lusterka z R25 do naszych R200. Ładnie to wygląda i sam się zastanawiam nad taką sprawą, ale mam takie jeszcze pytanie, bo przecież je trzeba chyba pomalować pod kolorek auta i ile taka przyjemność kosztuje
Mario_paco - Nie Sie 08, 2010 12:07
możesz je pomalować ,ale nie musisz ja mam je czarne i też fajnie wyglądają, a ile dasz za malowanie to już zależy od lakiernika różnie się cenią
memphisto - Nie Sie 08, 2010 12:41
ten co mi robił progi i zderzak, chce 80 zł od 1 lusterka
Arcik, długo szukałem, na allegro ktoś sprzedawał cała klape kompletną i zapytałem, czy by mi blendy nie oddał. Droga była bo 150 PLN i ma ciut inne mocowania, jak na standardowych mocowaniach przyczepisz to masz luke i odstaje 0,5cm musiz wziąć kleszcze i ułamać 2 bolce - wtedy juz idealnie leży
co do koloru mojej blendy - po lusterkach i spojlerku może będzie srebrna ale najpierw chciałbym to zobaczyć w fotoszopie : ) bo np srebrna blenda z mg mi się nie podoba w ogóle (bez urazy dla kolegi ciufcia który mi pokazywał na swoim srebrnym MG ) prędzej bede wymianiał na tą od R25 a moja pójdzie na allegro. Ale to długa droga : )
Mario_paco, pokaż z przodu jak to wygląda na czarno przy granatowym aucie : )
Moje są tez teraz czarne jak większośc lusterek z R200
Mario_paco - Nie Sie 08, 2010 14:26
już przesyłam fotke:)
memphisto - Nie Sie 08, 2010 14:30
w sumie nie rzuca się w oczy : ) a kupiłeś może te z allegro całkiem nowe ? czy jakieś używki ?
Mario_paco - Pon Sie 09, 2010 00:01
kupiłem z allegro całkiem nowe dałem za nie 300zl z przesyłką, ale było warto bo różnica w widoczności kolosalna:)
leszczu - Pon Sie 09, 2010 18:39
Mario_paco napisał/a: | kupiłem z allegro całkiem nowe dałem za nie 300zl z przesyłką, ale było warto bo różnica w widoczności kolosalna:) |
Oj troszkę drogo
Arcik - Pon Wrz 20, 2010 19:21
odswierzymy troche temat
Dzieki malej pomocy i dobremu sercu memphisto
dostalem w rece blende STREETWISE
po odwiedzeniu lakiernika (15zl mi skasowal za pomalowanie na czarno ) wkoncu dostala sie na klape mojego R
efekt:
tylko nie bylo zabardzo czasu umyc autka
marcinmarcin - Pon Wrz 20, 2010 20:57
Słyszałem kiedyś że w Kościanie wszyscy PKSami jeżdżą
memphisto - Pon Wrz 20, 2010 21:40
trzeba przyznać, że lepiej, niż na moim srebrnym:)
mati24 - Pon Wrz 20, 2010 21:50
Arcik,
Ale ten napis "ROVER" na dole na klapie ładnie wieje wiocha... Ja bym się tego wstydził. Lamp w sumie tez...
To raczej pasuje do uzytkowników calibry
lelek11 - Pon Wrz 20, 2010 22:22
Napis Rover fakt tam nie pasuje...
A lampy jakby zamiast chromu to czarne były...
memphisto - Pon Wrz 20, 2010 22:47
w sumie koledzy mają trochę racji z lampami, bo malowałeś blendę aby była pod kolor, a lampy masz w 100% kontrastowe, obecnie nie pasujące do blendy, karoserii itp aby daj na nie czarną folię lub psiknij szprejem
Arcik - Wto Wrz 21, 2010 05:36
z tymi lampami tez juz myslalem czy nie okleic ich na czarno moze, tyle ze z przodu mam AE chromowe to bym musial tez je okleic
memphisto - Wto Wrz 21, 2010 09:03
ja nigdy nie zwracam uwagi, czy z przodu jest AE chrom a z tyłu np black.
Wydaje mi się, że nie będzie problemów, ew jak chcesz tu i tu ciemne, to folia do przednich lamp na allegro przepuszcza 95% kosztuje 15 PLN i sam będę swoje AE obklejał, bo niemiłosiernie się rysują. A 5% utraty jasności to nie jest źle mam xenony więc jak jadę np drugi a przede mną jest auto, to mój xenon świeci dalej niż jego żarówka więc nie ma biedy : D
|
|