|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Problem z wycieraczkami
kalin77 - Wto Sie 10, 2010 10:56 Temat postu: [R75] Problem z wycieraczkami Witam,
Kupiłem ostatnio Rovera 2.0 CDT niestety okazało się że wycieraczki nie działają, a dokładniej działają tylko w 3 pozycji (szybka praca), oraz kiedy przełącznik jest do dołu (jedno przetarcie szyby), ale również te działanie nie jest do końca sprawne, gdyż wycieraczki zatrzymują się w miejscu w którym przestawię przełącznik na pozycję 0. Jakie powinny być pod maską przekaźniki bo mam tam w tym momencie uszkodzony przekaźnik PRE0004 (wyłamany bolec 87a) i YWB 10031 które są ze sobą jakoś połączone za pomocą dodatkowych kabli.
0L0 - Wto Sie 10, 2010 18:36
Wprawdzie nie ma teraz auta pod ręką, ale raczej brakuje Ci dwóch przekaźników.
A już na pewno nie powinno być w tej skrzynce żadnych luźnych kabli
kasjopea - Wto Sie 10, 2010 20:10
Tutaj jest zdjęcie http://forum.roverki.eu/v...p=489201#489201 i tu http://forum.roverki.eu/v...p=432324#432324 .
kalin77 - Wto Sie 10, 2010 22:23
OK. A ktoś zna oznaczenie tych przekaźników które powinny tam być? Ja miałem tam włożone PRE0004 (z wyłamanym wtykiem 87a) i YWB 10031. Jednak nie jestem przekonany że takie powinny tam być. Co zresztą potwierdza fakt iż wycieraczki nie działają.
Dodatkowo znalazłem dziś kable wychodzące z tej skrzynki, które nie są nigdzie wpięte:
Wie ktoś może od czego są te kable?
Wujekdarek - Czw Sie 12, 2010 10:43
serwus,
jak już poradzisz sobie z bezpiecznikami i problem nadal będzie nie rozwiązany to przyczyną może być niesprawny silniczek wycieraczek. Znajduje sie pod maską od strony kierowcy - silniczek z napisem Bosh. Lub ktoś najzwyczajniej w świecie coś majstrował przy kabelkach i zrobił połączenie na krótko!
Miałem podobny problem z moim gazikiem ROverkiem 75 CDT.
Powodzenia
kalin77 - Wto Sie 17, 2010 12:12
Posprawdzam kable dochodzące do przekaźników, czy dobrze myślę że sterowanie do nich dochodzi z modułu komfortu?
No i jeszcze ponawiam pytanie dotyczące wtyczki którą znalazłem nie podłączoną.
Kable do tej wtyczki wychodzą z wiązki która znajduje się przy lewym reflektorze.
Dajcie znać od czego to jest, jak możecie to sprawdźcie gdzie to powinno być bo ja nie mam pomysłu.
|
|