|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Koło
wlodi1991 - Wto Sie 10, 2010 16:10 Temat postu: [R620] Koło Witam, mam taki problem mianowicie odkrecam wszystkie 3 śruby z koła a 4 nie chce zejść i anie w ta anie w ta, może ktoś wie jak ja zdjać zeby nie urwać spilki
Shrekinho90 - Wto Sie 10, 2010 16:38
Nie pisałeś jak to próbowałeś odkręcić, ale ja bym to zrobił tak: Najpierw jakimś specyfikiem spryskać np WD-40, nałożyć na śrubę porządny pięciokątny klucz nasadowy na niego jakaś mocna przedłużka typu stalowa rura i stąpnąć na tym konkretnie, a jak nie pójdzie to polecam jeszcze podgrzać palnikiem i wtedy próbować.
szoso - Wto Sie 10, 2010 16:50
Shrekinho90 napisał/a: | to polecam jeszcze podgrzać palnikiem |
i usmażyć alufelgę np
kzrr - Wto Sie 10, 2010 17:07
Może poprostu masz gwint na tej śrubie zjechany kompletnie
Perez - Wto Sie 10, 2010 18:45
Sprobuj uderzyc mlotkiem w nakretke, potem lekko dokrecic i potem odkrecac.
xtek - Wto Sie 10, 2010 20:09
Jak juz ktos wyzej pisal - najpierw wpakowac w to jakies wd-40 a pozniej kluczem z dlugim ramieniem (najlepiej metrową albo dłuższą rurą). Albo znalezc kogos z kluczem udarowym.
marthinez - Wto Sie 10, 2010 21:17
xtek napisał/a: | Albo znalezc kogos z kluczem udarowym. | Od razu tak trzeba robić.
wlodi1991, mieszkasz w dużym mieście.
Podjedź do jakiegokolwiek warsztatu posiadającego pneumat.
Odkręcą Ci to za proste dziękuję.
wlodi1991 - Sro Sie 11, 2010 11:43
Probowalem z młotkiem to uderzyc i w ogóle, pnełmatykiem tez juz było próbowane i nic nie dało; tak własnie mi sie wydaje ze sa gwinty zjechane juz i raczej nei obejdzie sie bez wymiany szpilek i nakretek ; a zna ktos moze wymiary szpilki
bociannielot - Sro Sie 11, 2010 12:06
http://www.tomateam.pl/sk...m_dzial=-&c=547
Tu masz namiary na szpilkę - bez jednej śruby jak trochę pojeździsz nic się nie stanie. Poza tym w sklepie możesz pytać o szpilki do Accorda - pewnie podejdą . Mi koleś wmontował od forda, ale nie polecam rozwiązania - ile ja się potem naketki do alu naszukałem - 16 sztuk kupiłem do rovera - a potem 1-ną jeszcze musiałem do forda gdzieś dokupić .
|
|