|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220 sdi, 97r.] peknieta obudowa podstawy filtra oleju
lszczota - Pon Sie 16, 2010 18:06 Temat postu: [R220 sdi, 97r.] peknieta obudowa podstawy filtra oleju Witam wszystkich serdecznie!
Mam problem ze swoim roverem 220 sdi z roku 1997.
problem jest taki ze mam pęknięta obudowę przy czujniku oleju i z tego powodu mam wyciek oleju. nie wiem jak to mam "zakleić" i czy dobrze nazwałem te cześć silnika czyli "obudowa podstawy filtra oleju z czujnikiem". Ile może coś takiego kosztować i gdzie to mogę znaleźć ?
dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich
keczu - Pon Sie 16, 2010 19:30
Kiedys mialem Fiata Bravo (11 lat temu ),na gwarancji wymieniano mi synchronizatory ( nota techniczna) przy przebiegu 5000km. Korek kontrolny oleju w Fiatach jest stozkowy i ktos za mocno dokrecil i obudowa pekla. Znalismy sie dobrze bo akurat pracowalem w serwisie innej marki i nie chcialem nikomu robic klopotu (bo cala obudowe skrzyni trzeba byloby wymienic) wiec pozwolilem im skleic na poxipol , oczywiscie na koncu pekniecia trzeba dziurke wywiercic zeby powstrzymac dalsze pekanie. Auto sprzedalem z przebiegiem 87 tys. trzy lata pozniej ,bez zadnego wycieku itp. Cala ta historia po to ze chce powiedziec ze mozesz sprobowac skleic, moze brzmi to beznadziejnie ale u mnie kolnierz korka kontrolnego poziom oleju w skrzyni trzymal sie wlasnie na klej. Na pewno teraz znajdziesz cos jeszcze bardziej odpowiedniego niz poxipol. Pozdr.
lszczota - Pon Sie 16, 2010 19:33
dziękuje za odpowiedź. jest to jakiś pomysł z tym poxipolem, tylko nie wiem czy to wytrzyma takie ciśnienie. ale spróbować można pozdrawiam
Brt - Pon Sie 16, 2010 19:59
podejrzewam, że bedziesz musiał poszukać tego "kawałka" ... to się chyba nazywa obudowa pompy oleju ... oczywiście mozesz spróbować na poxipol, ale jakoś jestem sceptycznie nastawiony do tego pomysła oby poxipol zadziałał
lszczota - Pon Sie 16, 2010 20:33
to wygląda tak jak na zdjęciu
Chester - Pon Sie 16, 2010 21:09
poszukaj w sklepie motoryzacyjnym czegoś pod nazwa "płynny metal" ( dwa pojemniczki koszt ok 30 zł) jest to klej którym niektórzy kleją z powodzenie miski olejowe, ja z powodzenie skleiłem blok silnika....
tylko że w Twoim przypadku jest tam ciśnienie..... ale zawsze można próbować
lszczota - Pon Sie 16, 2010 21:33
dzięki, o czymś takim nie słyszałem. trzeba wszystkiego spróbować
|
|