|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Land Rover (Freelander, Range Rover itp.) - [Freelander] Wentylator chłodnicy chodzi cały czas
freeland - Sro Sie 18, 2010 03:36 Temat postu: [Freelander] Wentylator chłodnicy chodzi cały czas jak w temacie. odpalam rano to wentylator chodnicy sie odrazu włancza gdy silnik zacznie pracować. i chodzi cały czas. czasami bardzo zadko ze sie wyłączy, a po wyłączeniu silnika wentylator chodzi jeszcze przez około 3 sekundy. niewiem gdzie szukac usterki. juz sprawdzałem regulator i jest dobry. poprostu odrazu po odpaleniu idzie prąd na stycznik i wentylator sie załancza.
t15690b - Sro Sie 18, 2010 08:46
czujnik temperatury najpewniej zepsuty raczej na pewno bo jak sie odłączy od niego kabel to właśnie zaraz odpalają wentylatory
freeland - Pią Sie 20, 2010 14:11
t15690b napisał/a: | czujnik temperatury najpewniej zepsuty raczej na pewno bo jak sie odłączy od niego kabel to właśnie zaraz odpalają wentylatory |
który czujnik masz na myśli, bo wymieniałem juz ten który jest wkręcany od strony chłodnicy i nadal to samo, a doczytałem ze jest jeszcze jeden wkierowany w dół z którego wychodzi tylko jeden kabelek.
SyntaX - Nie Sie 29, 2010 09:33
Jest tez jeszcze jeden czujnik na rurkach od klimy. U nie to właśnie on był uwalony.
Nie wiem czy beznzynka ma tak samo. Ja mam motor TD4.
|
|