Zobacz temat - proszę o opinnie Rover 200

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - proszę o opinnie Rover 200

sebapol - Sob Sie 21, 2010 21:29
Temat postu: proszę o opinnie Rover 200
proszę o pomoc chciałbym coś takiego kupić

http://otomoto.pl/rover-2...-C14755045.html

Będę wdzięczny za pomoc

leszczu - Nie Sie 22, 2010 11:52

Tak ogólnie niema się do czego przyczepić. Spasowanie ok, fajna skórzana tapicerka rzadko spotykana, tylko trochę źle że niema klimy. Larem z taką tapicerką będzie w tyłek parzyć :grin:
Myślę że warto przyjrzeć się mu bliżej :grin:

dawkor - Pon Sie 23, 2010 13:17

Witam

Jakis czas temu poszukiwałem Rover25 również w Wielkopolsce. Twojego egzemplarza nie widziałem ale to co mogę powiedzieć to na przełomie maj/czerwiec był również wystawiany w internecie. Dzisiaj mamy sierpień. Nie wiem czy 3 miesiące to dużo czasu aby sprzedać auto ale być może coś w nim jest nie tak że dalej stoi. Radzę obejrzeć silnik dokladnie od spodu pod kątem wycieków wynikających z niesprawnej uszczelki pod głowicą. Ja niestety musiałem wymienić przy przebiegu 127 000. Dodatkowo weź pod uwagę fakt iż auto stoi w Gnieźnie a tam nie ma sentymentów :)

piter34 - Pon Sie 23, 2010 18:10

Witam,

W opisie jest "podgrzewane fotele", ale to chyba raczej pobożne życzenie, bo fabrycznie tego nie montowano.

Na fotkach widać co najmniej dwa kolejne ROVERki, więc można założyć, że sprzedawca wie, co sprzedaje. ;)

leszczu - Pon Sie 23, 2010 18:30

piter34 napisał/a:
W opisie jest "podgrzewane fotele", ale to chyba raczej pobożne życzenie, bo fabrycznie tego nie montowano.

A czemu, a właśnie że było montowane jako opcje. :grin:

sebapol - Pon Sie 23, 2010 19:18

no więc tak jechałem 234km by obejrzeć to auto hm.. kupa złomu i nic więcej wygląd ładny ale jazda hm..katastrofa silnik umyty na glanc tak samo srodek az sie lepił.Poza tym zero klocków hamulcowych z przodu trzęsie cos w srodku auta silnik dziwnie pracuje wycieka na silnik z przewodu płyn chłodniczy facet mowi ze odpowietrza he.. auto ogladalismy z 15 minut i odrazu wiedziałem ze lipa nawet nie chciało mi sie oglądać dokładnie Ogółem wrażenie z jazdy jest takie jak by on był tak skręcony tylko do kupy na scisk a w trasie bedzie sie powoli rozpadał:) ruszasz a on gasnie sprzęgło do połowy puste :) he.. nie polecam tego auta nikomu chyba ze na cześci :)

Dzięki wszystkim za Pomoc Szukam drugiej R200

colin1983 - Wto Sie 24, 2010 19:27

sebapol, daj go tutaj http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=15685 jako ostrzeżenie
piter34 - Sro Sie 25, 2010 12:16

leszczu19901 napisał/a:
A czemu, a właśnie że było montowane jako opcje. :grin:

Faktycznie. Pogrzebałem i wychodzi na to, że w sprzedaży były dostępne zestawy do montażu podgrzewania siedzeń (VUB106050). Włączniki były umieszczane w miejscu włącznika klimatyzacji i przednich świateł przeciwmgłowych.

leszczu - Sro Sie 25, 2010 18:18

piter34 napisał/a:
Włączniki były umieszczane w miejscu włącznika klimatyzacji i przednich świateł przeciwmgłowych.

Dokładnie :grin: