Zobacz temat - [R 216 coupe] elektryczna szyba nie działa

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak)
oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R 216 coupe] elektryczna szyba nie działa

lukas508 - Nie Sie 22, 2010 09:55
Temat postu: [R 216 coupe] elektryczna szyba nie działa
Witam
Jak w temacie mam taki problem ze elektryczna szyba od strony pasażera mi nie działa z przełączniki pasażera od mojej strony da rady otworzyć. Myślałem ze przełącznik zmieniłem i nadal nic;/ miał ktoś taki problem? Proszę o pomoc.

tronsek - Nie Sie 22, 2010 16:15

Pewnie przewód w wiązce drzwiowej.
Kruchy - Nie Sie 22, 2010 17:54

Mam ten sam problem, jeszcze niestety nie rozwiązany. Dziwne jest to, ze podczas zamykania/otwierania ze strowania kierowcy, jak się ruszy przelącznikiem pasażera, to szyba się zatrzymuje. Więc tak jakby było przejscie z przełącznika pasażera i blokowało sterownik od kierowcy.
darek_wp - Nie Sie 22, 2010 21:30

Kruchy napisał/a:
Dziwne jest to, ze podczas zamykania/otwierania ze strowania kierowcy, jak się ruszy przelącznikiem pasażera, to szyba się zatrzymuje

To akurat jest poprawny objaw. Wyłączniki są tak podłączone, aby przy jednoczesnym załączeniu w przeciwnych kierunkach nie spowodować zwarcia w instalacji. Co do Twojego problemu lukas508, zacząłbym jak radzi tronsek od sprawdzenia przewodów między złączem na słupku a drzwiami.

Kruchy - Nie Sie 22, 2010 21:38

Chodzi mi o to, że prawym przełącznikiem nie otworzysz szyby, ale blokuje on przy otwieraniu lewym.
harpagon83 - Pią Sie 27, 2010 09:03

Witam, podepnę sie pod temt:)
Ja mam z kolei taki problem z szybą elektryczną od kierowcy...od jakiegoś czasu szyba nie wchodz w uszczelki, idzie do góry krzywym ruchem i w rezultacie obsuwa się z prowadnicy, dwa razy rozkręcałem tapicerkę i z mozolnością staralem się naprawić tak aby szyba szła po prowadnicy i miedzy uszczelkami, niestety problem nie znika i teraz w ogóle okna nie otwieram :cry:
Czy mechanizm szlag trafił? Czy musze naprawić/kupić całość czy tylko silniczek ew. naprawić?? :bezradny: