|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [Rover 75] 2005 błagam o opinie - może ktoś go widział?
rafals_ - Nie Sie 22, 2010 12:10 Temat postu: [Rover 75] 2005 błagam o opinie - może ktoś go widział? Witam
Proszę Was o opinię, może ktoś go widział, oglądał?
http://otomoto.pl/rover-7...-C14684904.html
bo długo w otomoto, już kiedyś był tyle, że z innymi zdjęciami
Zerknijcie okiem fachowca i dajce znać, bardzo dziękuję,
piter34 - Pon Sie 23, 2010 18:07
Witaj,
Wygląda przyzwoicie, bo zdjęcia są na tyle małe, że ciężko się po prostu dopatrzeć jakiejś skazy.
W opisie jest oczywiście błąd, bo auto nie ma ESP. Tzw. "kontrola trakcji" w R75 to tylko system ASR.
0L0 - Pon Sie 23, 2010 18:36
Dziwne jest też, że ma niby ksenony, ale brak spryskiwaczy na zderzaku.
Poza tym auto dobrze wyposażone i z bardzo ładnym wnętrzem
menior - Pon Sie 23, 2010 18:45
Te ladne wnetrze nazywalo sie chyba "Black Oak" i wystepowalo po lifcie w wersji CONTEMPORARY dosyc rzadko spotykane
0L0 - Pon Sie 23, 2010 18:50
menior napisał/a: | wystepowalo po lifcie w wersji CONTEMPORARY |
Tak, dokładnie... sam mam takie, tylko z pół-skórzanymi fotelami
Ogólnie zdecydowanie bardziej mi się ono podoba od pozostałych wersji
menior - Pon Sie 23, 2010 19:04
To swego rodzaju rodzynek OLO bo ja jeszcze w tej wersji na zywo nie widzialem
maryba - Pon Sie 23, 2010 19:46
0l0 napisał/a: | Dziwne jest też, że ma niby ksenony, ale brak spryskiwaczy na zderzaku.
|
ja też mam oryginalny zderzak, ksenony i brak sprysków - może faktycznie jest tak ze na niektóre rynki X lat temu nie były wymagane spryskiwacze do Ksenonów
yaro38 - Pon Sie 23, 2010 20:18
Witam
skoro poszukujesz auta z 2005 roku,mam dla Ciebie jeszcze jedną propozycję:
http://forum.roverki.eu/v...p=538251#538251
Pozdrawiam.
PTE - Czw Sie 26, 2010 08:37
yaro38 - a cóż skłania Cię do sprzedaży auta po zaledwie 8 miesiącach posiadania?
P.S. Chyba wiem - Jaguar?
yaro38 - Czw Sie 26, 2010 16:45
A i owszem.
Zagadka nie była trudna ponieważ wcześniej chyba pisałem na ten temat,fakt jest faktem,że kusi mnie piękny Jaguar 2,7D Biturbo.
Triumwirat - Sob Sie 28, 2010 19:01
I powraca pytanie czy warto było dopłacać prawie 10 000 zł za inny zderzak ?
Trzymam kciuki abyś szybko znalazł kupca ...
yaro38 - Sro Wrz 08, 2010 12:05
To już musi każdy kupujący rozstrzygnąć indywidualnie,ja mogę od siebie dodać,że przejechałem ostatnio pół Europy w drodze na wakacje i wracając z nich(Czechy,Słowacja,Austria,Słowenia,Chorwacja,Węgry) i nie spotkałem takiego auta jak moje.Mój Roverek wzbudzał ogólne zainteresowanie,ponieważ różnego rodzaju "sznycelwagenów" itp była tam i po drodze cała masa natomiast moja "75" była jedyna w swoim rodzaju.By przekonać niedowiarków,że warto zainwestować w oryginalność załączę kilka fotografii z pod palm.
[ Dodano: Sro Wrz 08, 2010 13:00 ]
i jeszcze jedna foteczka
[ Dodano: Sro Wrz 08, 2010 13:05 ]
I żeby zrobiło się nam troszkę cieplej jeszcze troszkę chorwackiego słońca
Triumwirat - Sro Wrz 08, 2010 15:42
yaro38 - ja również byłem tego lata w Chorwacji (Twoje zdjęcia jak widzę z Korciuli) i nie widziałem takiego rover'ka jak mój czyli R75 MK2
Zauważyła to także moja żona
Ogólnie Rover 75 po faceliftingu w 2004r jest bardzo rzadko spotykany na terenie kontynentalnej Europy ... i nie potrzeba innego zderzaka aby wyróżnić się z tłumu jak to napisałeś "sznycelwagenów".
Mój R75 też był jedyny, choć go nie fotografowałem
yaro38 - Sro Wrz 08, 2010 17:16
Ja swój samochód sfotografowałem ponieważ stwierdziłem,że wygląda bardzo ciekawie na tle palm.Poza tym nie muszę go ukrywać,uważam że mam powody do dumy i stąd te zdjęcia
Widzę,że zderzak stoi ci w gardle niczym ość chorwackiej ryby(zubaricy) na fisch pikniku,ale tak jak już wspominałem kiedyś w jakimś innym wątku,gdyby nie ten zderzak nie kupił bym "75" on nadaje przodowi tego auta niepowtarzalny wygląd.Przód po lifcie czy też przód MG to już nie jest to.
Poza tym oglądając fotografie z przed kilku lat z wojaży po Bałkanach (Albania,Czarnogóra,Bośnia i Hercegowina,Macedonia i oczywiście Chorwacja) miło jest przypomnieć sobie jakimi autami tam byliśmy i gdzie nimi udało nam się dojechać,a jest naprawdę co wspominać.
I zapewniam Cię,że Roverek nie był moim jedynym modelem,były ze mną jeszcze dwie modelki,ale fotografie z nimi pozostaną w domowym archiwum.
Triumwirat - Czw Wrz 09, 2010 08:11
Animozje wynikają raczej z wojny:
SC - ERA
Kończę z tym offem
yaro38 - Pon Wrz 13, 2010 12:12
Triumwirat napisał/a: | Animozje wynikają raczej z wojny:
SC - ERA
Kończę z tym offem |
Jak to powiadają nasi politycy "nie posiadam wiedzy" na temat takiej wojny,mam przyjemność (czasami wątpliwą z uwagi na korki) dwa razy dziennie przejeżdżać przez SC do pracy i z powrotem,nie zauważyłem jakichkolwiek oznak wrogości do ERA.
Jednakże zgadzam się z Tobą,co do zakończenia dyskusji w "tym temacie"
Pozdrawiam i do zobaczenia na DK1.
Ps.A o tym,że foteczki podobają się świadczy ilość ich "ściągnięć" przez użytkowników forum.
[ Dodano: Pon Wrz 13, 2010 13:08 ]
Ponieważ jak widzę jest już sporo ściągnięć fotek Roverka w chorwackich klimatach dorzucę jeszcze kilka zdjęć ale z już głębi wyspy Korcula i półwyspu Plejsac.
[ Dodano: Pon Wrz 13, 2010 13:09 ]
troszkę gór
[ Dodano: Pon Wrz 13, 2010 13:11 ]
góry z innego ujęcia
[ Dodano: Pon Wrz 13, 2010 13:12 ]
i jeszcze troszkę morza
|
|