|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 200 / 1,4] rover nie odpala i "piszczy jak kare
sir_alfred - Pią Sie 27, 2010 10:31 Temat postu: [Rover 200 / 1,4] rover nie odpala i "piszczy jak kare Witam,
ROVER 200 RF, 1,4., 1998.
Dzis nie chcial odpalic (wczoraj jezdzilem - wszystko normalnie - bez przeszkód, awarii etc.).
Przy odpalaniu nie dzieje się całkowicie nic w sprawie odpalenia auta (silnik nawet się nie krztusi - nic).
Akumulator jest OK (działają światła, radio). Jedyny odgłos to piszczenie - jakby sygnał karetki pogotowia (cichy) - nigdy czegos takiego nie mialem
Czy macie jakieś pomysły , co się mogło stać?
Dziękuję i pozdrawiam
sTERYD - Pią Sie 27, 2010 10:37
ten sygnał to fabryczny immobilajzer, musisz wcisnąć guzik otwierania na fabrycznym pilocie, chociaż wnosząc z Twojej wypowiedzi pewnie go nie masz, tylko ktoś Ci próbował "wyciąć" fabryczne immo
sir_alfred - Pią Sie 27, 2010 11:52
sTERYD napisał/a: | ten sygnał to fabryczny immobilajzer, musisz wcisnąć guzik otwierania na fabrycznym pilocie, chociaż wnosząc z Twojej wypowiedzi pewnie go nie masz, tylko ktoś Ci próbował "wyciąć" fabryczne immo |
Cze,
Dzieki za szybką odpowiedź.
Jeżeli to immobilizer - to możliwe że padła bateria (mam fabrycznego pilota). Jeśli tak - czy po wymianie baterii należy jeszcze dokonać jakichś czynności ? (np. kodowania etc etc.).
Drugie pytanko - czy można kupić inną baterię niż sugerowane?:
"Na wymianę zawsze należy stosować baterie:
Rover YWK10003 lub Panasonic CR2032
(dostępne w ASO ROVER)."
Dzięki i pozdrawiam
Koty3 - Pią Sie 27, 2010 12:10
Witaj,
ja przy wymianie baterii nie musiałem nic robić a mam tylko 1 pilota.
Każda bateria o symbolu cr2032 a te wymienione po prostu mogą być lepsze i tyle. To popularny typ baterii więc bez kłopotu ją kupisz nawet na stacji benzynowej.
Ja do wymiany w innym urządzeniu kupiłem 5 sztuk za 5pln u chinczyków, ale takiej od ich do pilota bym nie wsadził.
pozdrawiam
springonion - Pią Sie 27, 2010 12:11
Możesz kupić dowolną baterię o symbolu CR2032, to jest typowa 3-woltowa bateria litowa dostępna w każdym sklepie elektronicznym, lub w lepszych sklepach z komputerami (ta sama bateria jest używana do podtrzymywania pamięci BIOS-u)
bartek-mrc - Pią Sie 27, 2010 12:11
Ja np. nie mogłem dostać orginalnej baterii więc zakupiłem "Energizer" i działa do dziś.
Musiałem kilka razy klikać przycisk zamykania i otwierania i teraz śmiga jak należy
sir_alfred - Pią Sie 27, 2010 14:15
Dzięki wielkie za wskazówki.
Bateria kupiona / zmieniona - problem zniknął i znów wszyscy są szczęśliwi
Dzięki jeszcze raz - zamykam temat
|
|