Zobacz temat - [R 214 Si '97] problem z elektryką i nie tylko

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 214 Si '97] problem z elektryką i nie tylko

kaczor662 - Sob Sie 28, 2010 15:59
Temat postu: [R 214 Si '97] problem z elektryką i nie tylko
witam. roverka posiadam od niedawna, i ostatnio cos sie zaczeło dziać. otóz po dłuższej trasie jaka ostastnio odbyłem, zwrłócilem uwage ze nie działa podswietlanie zegarów i lewa postojówka z tyłu. poza tym było ok, sprawdzilem bezpieczniki, 80A pod maska spalony, wymienilem i nic. teraz dodatkowo chcialem właczyc lampke wewnętrzna, a tu zamiast lampy zapalila sie czerwona kontrolka auta z otwartym bagażnikiem, nie wiem co to ma byc. nie wspomne juz o wycieraczkach przerywających w pierwszej pozycji oraz nawiew dziala dopiero na 3jce (to akurat gdzies czytalem tylko nie moge doszukac).
drugi problem to gaz (sekwencja stag-300) do 2,5 tys obr lubi sobie szarpnąc, troche poprzerywac, gdy przygniote mocniej i minie te 2,5 tys obr jedzie normalnie, na benzynie tego nie ma. problem tkwi w ustawieniu gazu...?

Chester - Sob Sie 28, 2010 17:23

kaczor662 napisał/a:
teraz dodatkowo chcialem właczyc lampke wewnętrzna, a tu zamiast lampy zapalila sie czerwona kontrolka auta z otwartym bagażnikiem

możliwe uszkodzenie wiązki tylnek klapy... potrafia się różne cuda dziać
kaczor662 napisał/a:
nie wiem co to ma byc. nie wspomne juz o wycieraczkach przerywających w pierwszej pozycji

rozebrać silniczek i dosztukować blaszki
kaczor662 napisał/a:
nawiew dziala dopiero na 3jce (to akurat gdzies czytalem tylko nie moge doszukac).

spalone rezystory które są wkręcone w obudowe wentylatora :)