|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - Rover 75 2.0 CDTI prośba o opinię
GREY - Sro Wrz 15, 2010 23:29 Temat postu: Rover 75 2.0 CDTI prośba o opinię Witam
chciałbym prosić o opinię na temat tego modelu
http://moto.allegro.pl/di...1230458291.html
Chciałbym go obejrzeć podczas najbliższego weekendu i w związku z tym proszę o podpowiedź na co zwrócić uwagę i czy warto tym przypadkiem się interesować
Z góry dziękuję
seyfer - Czw Wrz 16, 2010 06:58
kolor tapicerki jak w wozie alfonsa
prawa strona maski nierówno leży względem błotnika, lewej strony nie widac ale może być podobnie
mimo66 - Czw Wrz 16, 2010 08:48
Pewnie kwestia regulacji, w moim też co jakiś czas muszę te "grzybki" wykręcić.
Chociaż już coraz rzadziej, mi to n ie przeszkadza.
Kolor tapicerki faktycznie jakiś taki dziwny.
seyfer - Czw Wrz 16, 2010 11:31
mam cały czas przed oczami ten kolor tapicerki...
GREY - Czw Wrz 16, 2010 13:21
Rover 75 wypuszczał takie modele z tapicerką o nazwie Aubergine jako modele "spersonalizowane", ale była to skóra a tutaj mamy chyba welur
yaro38 - Czw Wrz 16, 2010 16:46
Mnie ten kolor tapicerki nie skojarzył się z ... opiekunem "panienek" lecz z biskupem Fakt jest faktem,że niespotykany i na pewno wzbudzi zainteresowanie.
Oskar - Pią Wrz 17, 2010 22:56
Mi się podoba kolor tapicerki coś zupełnie innego. Wyposażenie też bardzo przyjemne przebieg dosyć spory ale też mam Diesla i to nawet z większym przebiegiem i jest okey. Oszczędny i wygodny. No i od prywatnych rąk to też plus. Ale fakt trochę ze Szczecina do Gorzów Wlkp. jest.
Pozdrawiam
Piotrass - Nie Wrz 19, 2010 20:33
seyfer napisał/a: | mam cały czas przed oczami ten kolor tapicerki... |
Ten kolor w rzeczywistości jest trochę ciemniejszy, wydaję mi się, że te fotki są tu jakoś prześwietlone. W/g mnie "biskupie" wykończenia wnętrza są bardzo ładne - ale tylko w zestawieniu z ciemnośliwkowym kolorem auta.
Xelo123 - Pon Wrz 20, 2010 12:35
CTDi nie był czasem produkowany od 2002 roku?
rafals_ - Pon Wrz 20, 2010 15:17
Ten wygląda nawet fajnie
http://otomoto.pl/rover-7...-C15192456.html
ale i cena inna, ale diesel i rocznik lepszy. Co o nim sądzicie, tak na szybko - szkoda, że nie ma zdjęcia pod maską.
pozdrawiam
Rafał
apples - Pon Wrz 20, 2010 15:41
Cytat: | W WYPOSAZENIU POSIADA | Większość to standard. Dużo napisał by wyglądało ładnie.
6szt. Cytat: | STAN OCENIAM NA DOBRY |
Uważaj na drobiazgi jak będziesz oglądać.
rafals_ - Pon Wrz 20, 2010 17:32
Ja w swoim MG ZT mam 8 poduszek, więc to może być prawda.
2x siedzienia, 2x boczne belki (przy siedzieniach), 2x pomiędzy szybą przednią a bocznymi, 1x kierowcy, 1x pasażera.
Próbowałem zadzwonić, ale abonent ma zablokowane połączenia.
pozdrawiam
Rafał
apples - Pon Wrz 20, 2010 17:41
rafals_ napisał/a: | 2x boczne belki (przy siedzieniach), 2x pomiędzy szybą przednią a bocznymi, | Kurtyna jest liczona jako 1 poduszka na jedna stronę. Więc poduszek jest tylko 6szt.
Roma - Sro Wrz 22, 2010 16:03
seyfer napisał/a: | ...prawa strona maski nierówno leży względem błotnika, lewej strony nie widac ale może być podobnie |
Zupełnie przypadkowo natrafiłam na ten post. Ja mam to samo w swoim Roverze, przy czym u mnie lewa strona jest w porządku. Zastanawiałam się, co się mogło stać z błotnikiem, bo jeszcze niedawno nie było tej rozbieżności.
[ Dodano: Sro Wrz 22, 2010 17:03 ]
mimo66 napisał/a: | Pewnie kwestia regulacji, w moim też co jakiś czas muszę te "grzybki" wykręcić. |
Napiszcie mi, proszę, gdzie mam szukać tych "grzybków" i jak dalej postąpić, by wszystko wróciło do normy.
Z góry dziękuję
imejdz - Sro Wrz 22, 2010 16:22
Roma_B napisał/a: | Napiszcie mi, proszę, gdzie mam szukać tych "grzybków" i jak dalej postąpić, by wszystko wróciło do normy.
Z góry dziękuję |
podejrzewam że chodzi o "grzybki umieszczone z przodu na rogach auta pod maską które odpowiadają za regulacje położenia maski "góra/dół" czyli możesz w ten sposób wyregulować sobie maske czy ma leżeć równo z błotnikami, czy niżej czy wyżej
jak to zrobić? kręcić nimi tak jakbyś śrubkę wkręcała wtedy grzybek się unosi lub opada w zależności w którą stronę kręcisz
Roma - Sro Wrz 22, 2010 16:27
Dziękuję za odpowiedź
Myślisz, że dam sobie sama z tym radę, czy raczej powinnam poprosić o pomoc jakiegoś mężczyznę?
imejdz - Sro Wrz 22, 2010 16:30
oczywiście że dasz sobie rade, po prostu działasz metodą prób i błędów aż uzyskasz zadowalający efekt
Roma - Sro Wrz 22, 2010 16:34
To fajnie To będzie moja kolejna umiejętność po wymienianiu żarówek
Jak na razie, po ponad rocznej eksploatacji, tylko takie "awarie" mi się przytrafiły (odpukać w niemalowane)
|
|