|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416 Si LPG] Ciekawe zjawisko...
MalyNicki - Czw Wrz 16, 2010 03:59 Temat postu: [R416 Si LPG] Ciekawe zjawisko... Witam, miałem ostatnio ciekawą przygode tzn.
Stałem dość długo w korku na deszczu raz na jakiś czas włączał się wentylator wskazówka temp. lekko się podnosiła ale po włączeniu wentylatora wracała na swoje miejsce. Zaciekawiło mnie tylko to iż maska zaczęła mi parować, krople deszczu poprostu sie gotowały na masce i to mnie zaniepokoiło zaznacze iż pod maską mam uszkodzoną w zasadzie to w dwóch miejscach nie mam tej wyściółki ochronno izolacyjnej czy to może być przyczyną że temp. silnika przenosi się na klape i moge smażyć jajka na masce? Czy to objaw jakiejś usterki?
Emems - Czw Wrz 16, 2010 06:11
Prawdopodobnie każdy tak ma, u mnie też tak jest, więc myślę, że to nie powinno Cię niepokoić. Gdzieś ta temperatura z silnika musi się podziać
ADI-mistrzu - Czw Wrz 16, 2010 08:55
Jak stoisz to ciepłe powietrze idzie w górę, czyli ogrzewa Ci maskę. Z racji że silnik ma 90°C z kawałkiem to pojedyncze krople wody będą odparowywały.
Wydryszek - Czw Wrz 16, 2010 10:42
Ja się tylko bym martwił o lakier na masce jak nie masz osłony "termicznej".....
A maska i tak z osłoną często robi się ciepła, w zimę można ogrzać ręce na zimnie po długiej jeździe
|
|