|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Nie Chce odpalić
tomek60c - Pią Wrz 17, 2010 18:42 Temat postu: [R620] Nie Chce odpalić Witam!
Jako że nie mogę znaleźć podobnego przypadku więc zakładam nowy temat.
A więc tak, dzisiaj podczas jazdy zaczęła zapalać się żółta kontrolka od silnika i szarpać silnik, po przejechaniu paru km samochód zgasł i już nie chce odpalic. Próbowałem odczytać błędy z kompa ale ta żółta kontrolka nie chce się wogóle zapalić.
POMOCY!!! Co mogło się stać???
Poznandembiec - Sob Wrz 18, 2010 14:01 Temat postu: 620 nie zapala kolego a co sprawdzłeś ?
1.Bezpieczniki ?
2.Zasilania ?
3 dostaje paliwo ?
4.ma iskrę?
Napisz więcej szczegółw to ci tu pomogę
tomek60c - Sob Wrz 18, 2010 14:05
Paliwo dostaje i bezpieczniki sa ok.
ktos mi podpowiedzial ze to moze czujnik polozenia walu ale bez kompa nie mam pewnosci
Poznandembiec - Sob Wrz 18, 2010 18:47 Temat postu: odp czujnik położenia wału możesz podmienić nawet ze szrotu i podłożyć będzie pewnie taniej niż diagnoza a jak nie czujnik obmierz ecu
tomek60c - Sob Wrz 18, 2010 20:26
a w ktorym miejscu jest ten czujnik?
nie wiem jak sprawdzic kompa bo nie pali mi sie wogole ta zolta dioda od silnika
Marekkkkkk2 - Nie Wrz 19, 2010 09:29
czujnik znajduje sie z prawej strony za rozrusznikiem, bedziesz widział tam kostkę i przewód do tego czujnika. Postaraj sie odpali samochód i poruszac za ten przewód jak będzie skakały obroty to jest ten czujnik. można jeszcze sprawdzic błędy komutera za pomocą metody błyskowej na zwarcie styków
Poznandembiec - Nie Wrz 19, 2010 10:29 Temat postu: rover cd Jak nie masz czym pomierzyć tego czujnika to go podmień jeśli dalej nic musisz pomierzyc złącze ecu wszystko co jest na wtyczce lub spróbować szczytać błędy i będzie wszystko wiadomo
tomek60c - Nie Wrz 19, 2010 11:31
Marekkkkkk2 napisał/a: | czujnik znajduje sie z prawej strony za rozrusznikiem, bedziesz widział tam kostkę i przewód do tego czujnika. Postaraj sie odpali samochód i poruszac za ten przewód jak będzie skakały obroty to jest ten czujnik. można jeszcze sprawdzic błędy komutera za pomocą metody błyskowej na zwarcie styków |
no właśnie nie moge go odpalić, jutro zaciągne go na komputer do warsztatu i się zobaczy
McGAJveR - Pon Wrz 20, 2010 17:45
Nadal nie wiem ( Po przeczytaniu wątku) czy masz iskrę na świecach...
Perez - Wto Wrz 21, 2010 10:16
Komputer, przekaznik glowny lub wiazka. To ew. przyczyny. Kolega tak mial w accordzie, ale u niego byla wina uszkodzonej wiazki przez goscia zmieniajacego skrzynie.
tomek60c - Wto Wrz 21, 2010 15:23
Nie wiem czy jest iskra.
Samochód stoi u mechanika, podobno masa gdzieś ucieka ale nie wie gdzie
do wymiany była wiązka.
Teraz chodzi normalnie na gazie ale na benzynie tylko na 3 gary trybi. Podobno wtryskiwacz sie zapiekł czy cos w tym stylu
|
|