Zobacz temat - [R620] Nie Chce odpalić

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Nie Chce odpalić

tomek60c - Pią Wrz 17, 2010 18:42
Temat postu: [R620] Nie Chce odpalić
Witam!
Jako że nie mogę znaleźć podobnego przypadku więc zakładam nowy temat.
A więc tak, dzisiaj podczas jazdy zaczęła zapalać się żółta kontrolka od silnika i szarpać silnik, po przejechaniu paru km samochód zgasł i już nie chce odpalic. Próbowałem odczytać błędy z kompa ale ta żółta kontrolka nie chce się wogóle zapalić.
POMOCY!!! Co mogło się stać???

Poznandembiec - Sob Wrz 18, 2010 14:01
Temat postu: 620 nie zapala
kolego a co sprawdzłeś ?
1.Bezpieczniki ?
2.Zasilania ?
3 dostaje paliwo ?
4.ma iskrę?
Napisz więcej szczegółw to ci tu pomogę

tomek60c - Sob Wrz 18, 2010 14:05

Paliwo dostaje i bezpieczniki sa ok.
ktos mi podpowiedzial ze to moze czujnik polozenia walu ale bez kompa nie mam pewnosci

Poznandembiec - Sob Wrz 18, 2010 18:47
Temat postu: odp
czujnik położenia wału możesz podmienić nawet ze szrotu i podłożyć będzie pewnie taniej niż diagnoza a jak nie czujnik obmierz ecu
tomek60c - Sob Wrz 18, 2010 20:26

a w ktorym miejscu jest ten czujnik?
nie wiem jak sprawdzic kompa bo nie pali mi sie wogole ta zolta dioda od silnika

Marekkkkkk2 - Nie Wrz 19, 2010 09:29

czujnik znajduje sie z prawej strony za rozrusznikiem, bedziesz widział tam kostkę i przewód do tego czujnika. Postaraj sie odpali samochód i poruszac za ten przewód jak będzie skakały obroty to jest ten czujnik. można jeszcze sprawdzic błędy komutera za pomocą metody błyskowej na zwarcie styków
Poznandembiec - Nie Wrz 19, 2010 10:29
Temat postu: rover cd
Jak nie masz czym pomierzyć tego czujnika to go podmień jeśli dalej nic musisz pomierzyc złącze ecu wszystko co jest na wtyczce lub spróbować szczytać błędy i będzie wszystko wiadomo
tomek60c - Nie Wrz 19, 2010 11:31

Marekkkkkk2 napisał/a:
czujnik znajduje sie z prawej strony za rozrusznikiem, bedziesz widział tam kostkę i przewód do tego czujnika. Postaraj sie odpali samochód i poruszac za ten przewód jak będzie skakały obroty to jest ten czujnik. można jeszcze sprawdzic błędy komutera za pomocą metody błyskowej na zwarcie styków

no właśnie nie moge go odpalić, jutro zaciągne go na komputer do warsztatu i się zobaczy

McGAJveR - Pon Wrz 20, 2010 17:45

Nadal nie wiem ( Po przeczytaniu wątku) czy masz iskrę na świecach...
Perez - Wto Wrz 21, 2010 10:16

Komputer, przekaznik glowny lub wiazka. To ew. przyczyny. Kolega tak mial w accordzie, ale u niego byla wina uszkodzonej wiazki przez goscia zmieniajacego skrzynie.
tomek60c - Wto Wrz 21, 2010 15:23

Nie wiem czy jest iskra.
Samochód stoi u mechanika, podobno masa gdzieś ucieka ale nie wie gdzie

do wymiany była wiązka.
Teraz chodzi normalnie na gazie ale na benzynie tylko na 3 gary trybi. Podobno wtryskiwacz sie zapiekł czy cos w tym stylu