Zobacz temat - [R620] Zgasło podświetlenie zegarów

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Zgasło podświetlenie zegarów

magill - Wto Wrz 21, 2010 19:35
Temat postu: [R620] Zgasło podświetlenie zegarów
Witam,
Bawiłem się z ziomkiem w wymianę radia na 2din. Po ciężkiej pracy czas na podłączenie. Wszystko gra, tylko nie ma podświetlenia zegarów i pokręteł :(
Sprawdzone wszystkie bezpieczniki pod maską i pod nogami. Ściągnąłem też ponownie ten element pod kierownicą i ruszałem kabelkami przy regulatorze natężenia oświetlenia.
Do tego zauważyłem też, że brakuje podświetlenia tablicy rejestracyjnej i prawego tylnego światła :(
Proszę o jakieś podpowiedzi, bo zgłupiałem już i za cholerę nie wiem o co kaman :(

Mesio_750 - Wto Wrz 21, 2010 22:17

Ja mialem u siebie podobny problem. Wszystkie bezpieczniki ok a nie mialem podswietlania wnetrza i postojowek. Przyczyna byl uszkodzony wylacznik czasowy. Sprawdz u siebie bo moze tez powoduje spiecie i pali bezpiecznik. Ja sprawdzalem miernikiem bezpieczniki i wszystko bylo ok a jednak byl problem.
Matbia - Wto Wrz 21, 2010 22:35

Miałem to samo, sprawdziłem bezpieczniki w środku w kabinie i wszystkie ok , sprawdziłem pod maską i tez wszystko ok. Błąd u mnie leżał w tym że niedokładnie sprawdziłem te bezp. pod maską i po wyjęciu każdego z osobną okazało sie że jeden z nich był jednak spalony.
magill - Sro Wrz 22, 2010 23:19

Mesio_750 napisał/a:
Przyczyna byl uszkodzony wylacznik czasowy

Nawet, jeżeli oświetlenie kabiny jest sprawne??

Matbia napisał/a:
Błąd u mnie leżał w tym że niedokładnie sprawdziłem te bezp. pod maską i po wyjęciu każdego z osobną okazało sie że jeden z nich był jednak spalony.

No mi się wydaje, że jednak wszystkie sprawdzałem i wszystkie są w porządeczku :(
Ale na wszelki wypadek powymieniam wszystkie i zobaczymy co z tego wyjdzie

Mesio_750 - Czw Wrz 23, 2010 08:30

A jak masz podswietlanie kabiny sprawne to raczej definitywnie nie jest to wylacznik czasowy :cool: