Zobacz temat - [R75] Aktualizacja nawigacji

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Aktualizacja nawigacji

p00lie - Czw Wrz 23, 2010 11:20
Temat postu: [R75] Aktualizacja nawigacji
Witam serdecznie,

w moim Roverze 75 z 2003 roku jest wbudowana nawigacja. Co więcej działa, bo jak sprowadzałem auto z Niemiec to spokojnie prowadziła mnie aż do Frankfurtu nad Odrą.

Mapa jaką mam na płycie to Navtech On Board, Deutschland und Hauptstrassen Europas,Fruhlig/Sommer 2003.

Nie ma w niej Polski, no i jak widać jest dość stara. Próbowałem zgrać sobie jakieś aktualizacje ale nie działało.

Czy ktoś wie może jak można zaktualizować mapę i/lub soft nawigacji?

Z góry dziękuję za pomoc.

maryba - Czw Wrz 23, 2010 11:44

Poszukaj nowszej wersji .. wypal ją ale tu wazna uwaga z prędkością 1x na narywarce CD. jak nagrasz z większą prędkością to nie będzie ci czytać

Oczywiście jak ci będzie odpowiadać to kup oryginał :)

Aragorn - Czw Wrz 23, 2010 11:48

http://forum.roverki.eu/v...igacja&start=40

ja mam wgrane te mapy i działa całkiem przyzwoicie, może nie są zbyt aktualne ale nie ma tragedii :-) dodatkowo dzięki navi można zmienić język komputera pokładowego, na bardziej przyjazny np z franc. lub niem. na ang.

p00lie - Czw Wrz 23, 2010 12:02

Próbowałem, ale nie dałem rady. Nie chciało czytać, chociaż wypalałem na najniższej prędkości. Liczyłem, że ktoś już to robił i może wskazać np. działający plik do pobrania. :)
Aragorn - Czw Wrz 23, 2010 12:09

p00lie napisał/a:
Próbowałem, ale nie dałem rady. Nie chciało czytać, chociaż wypalałem na najniższej prędkości. Liczyłem, że ktoś już to robił i może wskazać np. działający plik do pobrania. :)

Ja nagrywałem chyba 3 razy aż w końcu się udało, ważne jest to by płyta była dobra markowa i niska prędkość nagrywania.

maryba - Czw Wrz 23, 2010 16:00

trzeba uważać jak dzialają programu do nagrywania z nagrywarką - czasami jest tak ..ze ustawiasz 1x ale nagrywanie idzie np 10x bo to minmum nagrywarki - musisz mieć sprzet który nagrywa 1 x
marynabiala - Czw Wrz 23, 2010 17:54

Ja nagrywalem x10 i ladnie czyta , przy okazji wgralem menu PL i lektora PL i jest OK ale zazanaczam tylko czytniki BMW - ja sprzedalem roverowski a kupilem MK3 BMW Mapy z 2009 r polska i cala europa