|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 200 SD 2,0 97] problem z wycieraczkami czasowymi
cirek - Sob Wrz 25, 2010 12:24 Temat postu: [Rover 200 SD 2,0 97] problem z wycieraczkami czasowymi Mam problem z przednimi wycieraczkami czasowymi. Mianowicie po włączeniu dochodzi do końca szyby i się zatrzymuje na szybie i nie chce wrócić sprawdziłem bezpieczniki i są ok więc nie wiem o co chodzi
Raptile - Sob Wrz 25, 2010 12:30
Pewno blaszka w silniku "szukajka" nie gryzie tematów od groma
cirek - Nie Wrz 26, 2010 05:35
gdzie moge dostać taki silniczek do wycieraczek?
Chester - Nie Wrz 26, 2010 07:24
cirek, silniczka się nie kupuje silniczek się naprawia
wyciągasz silniczek (3 śrubki) następnie rozcinasz nity na silniku i dostajesz się tym oto sposobem do elementu który wymaga naprawy. Dolutowujesz blaszki te które są starte(długość metoda prób i błędów choć mi się udało za pierwszym razem), składasz wszystko do kupy zastępując nity śrubkami montujesz i cieszysz się z dobrze wykonanej pracy i działających wycieraczek:)
Mad - Nie Wrz 26, 2010 09:32
A gdyby jednak chcieć wymienić to na allegro są
czy do MGFa bedzie pasował silnik od r200?
kamax_19 - Nie Wrz 26, 2010 12:50
Szkoda kasy na wymiane naprawa nie kosztuje tylko twój czas no i ewentuale śróbki jak nie masz trzeba kupić....
cirek, Taka moja rada jak będziesz wyciągał silniczek to pamiętaj jak były ustawione te cięgna od wycieraczek. Bo potem cięszko bedzie to ustawić żeby ci nie waliło o podszybie.
Mad - Nie Wrz 26, 2010 15:21
Ja jednak wolę poświęcić pieniądze niż kilka godzin których raczej nie znajdę. To jak, pasuje od r200? Od jakich modeli jeszcze bedzie pasował?
Raptile - Nie Wrz 26, 2010 19:25
Mad, kupisz i za jakis czas znowu to samo bedzie
Chester - Nie Wrz 26, 2010 19:36
Mad napisał/a: | Ja jednak wolę poświęcić pieniądze niż kilka godzin | wystarczy godzinka i po robocie....
Mad - Nie Wrz 26, 2010 20:53
w FAQ pisało ze 4 godziny jak pamietam:D troche sie boje tych nitów, ale jeszcze raz zapytam, wiecie coś na temat podmiany silniczków od innych r?
kamax_19 - Sro Wrz 29, 2010 09:27
Raptile, Dokładnie pochodzi jakiś czas i znowu to samo będzie albo już taki kupi "uszkodzony: Chyba że nowy to pochodzi długie lata.
A te sliniczki to chyba z R200 musi być inne mogą nie pasować.
Mad, A nie bierzesz takiej opcji pod uwage żeby dac jakiemuś forumowiczowi to do zrobienia.....
|
|