Zobacz temat - [Rover 200 SD 2,0 97] problem z wycieraczkami czasowymi

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 200 SD 2,0 97] problem z wycieraczkami czasowymi

cirek - Sob Wrz 25, 2010 12:24
Temat postu: [Rover 200 SD 2,0 97] problem z wycieraczkami czasowymi
Mam problem z przednimi wycieraczkami czasowymi. Mianowicie po włączeniu dochodzi do końca szyby i się zatrzymuje na szybie i nie chce wrócić sprawdziłem bezpieczniki i są ok więc nie wiem o co chodzi
Raptile - Sob Wrz 25, 2010 12:30

Pewno blaszka w silniku "szukajka" nie gryzie tematów od groma
cirek - Nie Wrz 26, 2010 05:35

gdzie moge dostać taki silniczek do wycieraczek?
Chester - Nie Wrz 26, 2010 07:24

cirek, silniczka się nie kupuje silniczek się naprawia :))
wyciągasz silniczek (3 śrubki) następnie rozcinasz nity na silniku i dostajesz się tym oto sposobem do elementu który wymaga naprawy. Dolutowujesz blaszki te które są starte(długość metoda prób i błędów choć mi się udało za pierwszym razem), składasz wszystko do kupy zastępując nity śrubkami montujesz i cieszysz się z dobrze wykonanej pracy i działających wycieraczek:)

Mad - Nie Wrz 26, 2010 09:32

A gdyby jednak chcieć wymienić to na allegro są :)

czy do MGFa bedzie pasował silnik od r200?

kamax_19 - Nie Wrz 26, 2010 12:50

Szkoda kasy na wymiane naprawa nie kosztuje tylko twój czas no i ewentuale śróbki jak nie masz trzeba kupić.... :grin:

cirek, Taka moja rada jak będziesz wyciągał silniczek to pamiętaj jak były ustawione te cięgna od wycieraczek. Bo potem cięszko bedzie to ustawić żeby ci nie waliło o podszybie. :smile:

Mad - Nie Wrz 26, 2010 15:21

Ja jednak wolę poświęcić pieniądze niż kilka godzin których raczej nie znajdę. To jak, pasuje od r200? Od jakich modeli jeszcze bedzie pasował?
Raptile - Nie Wrz 26, 2010 19:25

Mad, kupisz i za jakis czas znowu to samo bedzie
Chester - Nie Wrz 26, 2010 19:36

Mad napisał/a:
Ja jednak wolę poświęcić pieniądze niż kilka godzin
wystarczy godzinka i po robocie....
Mad - Nie Wrz 26, 2010 20:53

w FAQ pisało ze 4 godziny jak pamietam:D troche sie boje tych nitów, ale jeszcze raz zapytam, wiecie coś na temat podmiany silniczków od innych r?
kamax_19 - Sro Wrz 29, 2010 09:27

Raptile, Dokładnie pochodzi jakiś czas i znowu to samo będzie albo już taki kupi :???: "uszkodzony: :razz: Chyba że nowy to pochodzi długie lata.

A te sliniczki to chyba z R200 musi być inne mogą nie pasować.
Mad, A nie bierzesz takiej opcji pod uwage żeby dac jakiemuś forumowiczowi to do zrobienia..... :?: :?: :?: