|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 45 2.0 idt 2000] dziwny problem z rozruchem.
Alexi - Wto Paź 05, 2010 17:40 Temat postu: [R 45 2.0 idt 2000] dziwny problem z rozruchem. Chciałbym prosić o pomoc któregoś ze speców. Otóż dnia dziesiejszego autko odpaliło bez żadnych problemów. Gdy po jakimś czasie chciałem je odpalić ponownie w momencie przekręcenia kluczyka nic się nie działo. Kilkukrotne przekręcenie kluczykiem dopiero przyniosło efekt i samochód zapalił. Bardzo proszę o pomoc mam go zaledwie tydzień a już zaczyna robić problemy.
Remigiusz - Wto Paź 05, 2010 18:00
alexi, Opisz to trochę dokładniej. Kręciłeś kluczykiem i co nie kręcił rozrusznik Świecili się żarówki na stacyjce
Czy pykało tylko z rozrusznika lub piszczał brzeczek od IMMO
Alexi - Wto Paź 05, 2010 18:04
Podczas kręcenia kluczykiem nic się nie dzieje. Rozrusznik nie kręci diody się świecą tak jak się świeciły. Żadnego sygnału od immo.
Artu - Wto Paź 05, 2010 18:22
Obadaj przewody idące do rozrusznika czy nie są poluzowane, zaśniedziałe. Jak to nie pomoże to przy następnej takiej akcji puknij parę razy lekko w rozrusznik młotkiem - być może szczotki się zawieszają.
Remigiusz - Wto Paź 05, 2010 18:35
Artu, Sprawdź plus do rozrusznika i masę od baterii do skrzyni biegów.
Ale wydaje mi sie ze może rozrusznik pada i trzeba do regeneracji oddać
driftdreamer - Wto Paź 05, 2010 19:25
U mnie taka sytuacja wystąpiła sporadycznie dwa razy: pomaga ruszenie czerwonego kabla a w zasadzie wtyczki która idzie do rozrusznika.
Alexi - Wto Paź 05, 2010 20:06
Artu, Z młotkiem i przecinakiem to ja podchodziłem do swojego poloneza za 700 pln i dla mnie to było całkiem normalne. Tutaj to raczej trzeba znaleźć przyczynę i naprawić czym prędzej a nie ją pogłębiać Jutro postaram się zrobić prawie to wszystko co mi napisaliście i zobaczymy jakie będą efekty. THX
Artu - Wto Paź 05, 2010 22:30
OK ale zasada działania rozrusznika podobna jak w polonezie. Nie mówię o pogłębianiu problemu tylko zlokalizowaniu usterki
kosman - Sro Paź 06, 2010 07:19
Miałem to samo w swoim R45 dokładnie tydzień temu. To na pewno wina rozrusznika. Jedź do dobrego elektromechanika i Ci na pewno zrobi w jeden dzień. U mnie to były jakieś tulejki, bo szczotki są jak nowe - tak powiedział.
barszczyk - Sro Paź 06, 2010 07:55
Cześć! u mnie było tak samo prawdopodobnie powypalania miedziana bieżnia jak rozkręcisz to zobaczysz, wystarczy ją przeszlifować, roboty na godzinę, no góra 2e.
potrzebujesz nasadkę 15 i 17, płaski i pilnik
|
|