|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4 98r] Awarai Swiatel cofania
sSnajper - Sro Paź 06, 2010 11:56 Temat postu: [R200 1.4 98r] Awarai Swiatel cofania Witam mam problem mianowicie tego typu iz {rover 200 1.4}
pala mi sie cały czas swiatla od biegu wstecznego wraz z postojuwkami i mijania...na biegu jałowym.
gdy natomiast wyciągne bezpiecznik "R.H.SIDE/TAIL LAMP" to nie mam prawych postojuwek a swiatła wsteczne pala sie oby dwa ale tylko po wrzuceniu biegu wstecznego.
jesli ktos mial taki przypadek to bede wdzieczny za pomoc.
jezeli chodzi o wiazke tylnej klapy to juz to przerabiałem i tam jest wszystko ok.
jezeli chodzi o czyjnik biegu wstecznego to jutro go obejze.a czy jest mozliwe ze ten czujnik mogł zawiesci????? czy cos w tym rodzaju??
To jest Giełda a NIE Porady ;p Przenoszę :[ Paul
darek_wp - Sro Paź 06, 2010 13:13
Na początek polecam korzystanie z udogodnień jakie daje nasze forum - dokładnie możliwość sprawdzania pisowni
Co zaś tyczy się problemu - jeśli światła cofania zapalają się po włączeniu biegu wstecznego to czujnik jest sprawny i nie ma potrzeby go kontrolować. Radziłbym skupić się na sprawdzeniu połączeń i stanu styków przy samych lampach z tyłu. Pod warunkiem, że rzeczywiście wiązka w tylnej klapie jest w 100% sprawna.
sSnajper - Czw Paź 07, 2010 11:03
a jest taka mozliwosc ze na plytce z bezpiecznikami moglo sie cos tam przepalic i powodowac tz. zwarcie?
wiecie moze jak ją wymontowac?
to tylko takie moje sugestie.
leszczu - Czw Paź 07, 2010 11:42
Na sam początek do sprawdzenia wiązka tylnej klapy.
sSnajper - Wto Paź 12, 2010 12:16
a moze mi ktos napisac ile wchodzi plyn chlodniczego na caly obieg chlodnicy i silnika. bo zaczyna sie juz zima i pasowalo by zmienic na cos lepszego zeby sie ustrzec przed nie potrzebnymi kosztami
colin1983 - Wto Paź 12, 2010 12:19
sSnajper napisał/a: | a moze mi ktos napisac ile wchodzi plyn chlodniczego na caly obieg chlodnicy i silnika. bo zaczyna sie juz zima i pasowalo by zmienic na cos lepszego zeby sie ustrzec przed nie potrzebnymi kosztami | 4,8 litra
sSnajper - Wto Paź 12, 2010 12:31
a czym najlepiej zalac...petrygo?
a czyscicie uklad chlodzenia okresowo lub wogole? jak tak to czym i jak?
leszczu - Wto Paź 12, 2010 12:33
Cytat: | a czym najlepiej zalac...petrygo? |
Morze być i petrygo, ale ja zalewam prestone.
sSnajper - Pią Paź 15, 2010 11:26
a w jaki sposob naplepiej spuscic caly plyn z ukladu??
a pozniej ..jak dobrze odpowietrzyc czyon sam sie odpowietrzy..mam roverka z Lpg sekwencja..wiec moze to troche inaczej wyglada?
colin1983 - Pią Paź 15, 2010 11:43
sSnajper napisał/a: | a w jaki sposob naplepiej spuscic caly plyn z ukladu?? | odpinasz wąż w prawym dolnym rogu chłodnicy i odkrecasz korek na zbiorniczku wyrównawczym
sSnajper napisał/a: | a pozniej ..jak dobrze odpowietrzyc czyon sam sie odpowietrzy..mam roverka z Lpg sekwencja..wiec moze to troche inaczej wyglada? | koło filtra powietrza jest śrubka metalowa odkręć ale nie do końca ją za nim zaczniesz wlewać płyn ona wypchnie powietrze, jest jeszcze druga opcja
sSnajper - Pią Paź 15, 2010 12:05
no a jaka jest ta druga opcja...bo tej srubki metalowej jakos nie dostrzegam. ;[
|
|