Zobacz temat - Zniknęły posty z datą od 13.10 3:26 do 13.10 17:20

Forum Klubu ROVERki.pl

Forum i WWW - Zniknęły posty z datą od 13.10 3:26 do 13.10 17:20

MaReK - Sro Paź 13, 2010 20:16
Temat postu: Zniknęły posty z datą od 13.10 3:26 do 13.10 17:20
W związku z ponad godzinną przerwą w dostawie prądu do serwerowni, ponownym 2 min. włączeniem i wyłączeniem na kolejne 10 min. uszkodziła się baza danych forum roverki.pl

Zasilacz awaryjny nie zdołał podtrzymać zasilania i nie zdążył położyć prawidłowo maszyn. Stąd błędy w systemie plików, a zwłaszcza w tych otwartych w dość mocno obciążonej bazie danych. Do nich należy historia postów.

Nie dało się inaczej niż przywrócić z ostatniej kopii z godziny 3:26.

ADI-mistrzu - Sro Paź 13, 2010 21:01

Noo dalej jest coś nie tak, od czasu do czasu wypluwa:
Kod:
phpBB by Przemo : Critical Error

Error updating sessions table

DEBUG MODE

SQL Error : 126 Incorrect key file for table './roverkiforum/phpbb_users.MYI'; try to repair it

UPDATE phpbb_users SET user_session_time = 1287000037, user_session_page = 0 , user_spend_time = user_spend_time + 1015 WHERE user_id = 16498

Line : 666
File : sessions.php

MaReK - Sro Paź 13, 2010 21:47

Dopisz jeszcze przy czym się tak dzieje? Mnie się tak nie dzieje, a siedzę od początku ;)
ADI-mistrzu - Sro Paź 13, 2010 22:25

Od czasu do czasu w sumie w różnych przypadkach, np. podczas odświeżania. Wyczyszczę pliki tymczasowe i zobaczę, może to u mnie problem :wink:
kfrankiewicz - Wto Paź 19, 2010 09:50

Witam, u mnie to samo się dzieje jak u kolegi ADI-mistrzu. Przy odświeżaniu strony lub w okienku SB. Co można z tym zrobić. Pozdrawiam. P.S. Teraz też to samo, chciałem wysłać odpowiedz i po naciśnięciu wyślij wyskoczyła ta strona z Critical error idt.
MaReK - Wto Lis 02, 2010 21:58

Dzieje się tak na każdej przeglądarce czy tylko na jednej?
Używasz więcej niż jednej, czy tylko jednej ;D ?
Spróbuj poczyścić cache, pliki tymczasowe przeglądarki.
Zrób to najlepiej po wylogowaniu.

Pozdrawiam,

kfrankiewicz - Czw Lis 04, 2010 09:53

Tylko i wyłącznie dzieje się to na Forum Roverki, i do tego często muszę się logować. Nic nie pomaga.
MaReK - Czw Lis 04, 2010 13:39

kfrankiewicz napisał/a:
Tylko i wyłącznie dzieje się to na Forum Roverki

To zrozumiałe, przecież inne portale mnie nie interesują ;)
Chodzi mi o to czy korzystasz z jednej przeglądarki w swoim systemie?
Czy może z różnych np. Firefox, IE8, Opera, GoogleChrome... ?

Próbowałeś opróżnić cookies i temp przeglądarki?
Na www.roverki.pl się wysypało, sesja pamięta błąd i wyświetla Ci fałszywy komunikat - to tak w skrócie.

Może masz inny komputer, żeby sprawdzić swoje dane?
W razie co, zmienimy Ci hasło na chwilę. Zalogujesz się na nowe dane i zobaczysz jak działa.

Pozdrawiam,

kfrankiewicz - Czw Lis 04, 2010 14:19

Na wszystkich przeglądarkach dzieje się to samo, Firefox, Google Chrome, Explorer, Yahoo, nie ma znaczenia. Wyczyściłem je i nic nie pomogło. Proszę o dalsze podpowiedzi.
MaReK - Czw Lis 04, 2010 22:40

Używasz layoutu "ubuntu" - tego nie przewidziałem ;)
Sprawdź teraz. Powinno być oki.

kfrankiewicz - Nie Lis 07, 2010 17:56

MaRku chciałbym Ci bardzo podziękować, forum działa już idealnie. Dziękuje i pozdrawiam.
MaReK - Nie Lis 07, 2010 18:12

kfrankiewicz napisał/a:
MaRku chciałbym Ci bardzo podziękować, forum działa już idealnie. Dziękuje i pozdrawiam.

Nie ma za co ;) Sorki, że tak długo to trwało...