Zobacz temat - [R75] Czujniku położenia wału

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Czujniku położenia wału

vlvlvl - Pią Paź 15, 2010 16:13
Temat postu: [R75] Czujniku położenia wału
Witam

Mam dość typowy problem z tego co zauważyłem, mianowicie auto często nie odpala na ciepłym silniku. Nieraz słychać tylko pstryknięcie(bodajże dźwięk bendrixa), nieraz odpala za chwilę gaśnie, lub całkowicie nie odpala aż do ostudzenia. Po przeczytaniu tematów na forum doszedłem do wniosku, że odpowiedzialny jest a to czujnik położenia wału. Jednakże przy podłączeniu auta pod komputer nie pokazuje on żadnego błędu. Stąd moje pytanie czy to normalne, że nie pokazuje czy przyczyny tego szukać gdzie indziej?

apples - Pią Paź 15, 2010 16:17

vlvlvl napisał/a:
Jednakże przy podłączeniu auta pod komputer nie pokazuje on żadnego błędu.
Wszystko zależy od komputera. Podłączałeś się pod T4 na Hallera w Hondzie? Objaw idealnie pasuje do czujnika.
vlvlvl - Pią Paź 15, 2010 16:57

Nie. Podłączył mnie znajomy elektryk pod swój komputer, ale sam mówił że nie ma on najnowszego sprzętu. Teraz zastanawiam się czy jest sens płacić za komputer czy odrazu brać czujnik-nie wiesz przypadkiem ile to kosztuje na hallera?

[ Dodano: Pią Paź 15, 2010 17:57 ]
I jeszcze 1 pytanie czy to jest ten sam czujnik co w CDTi z 2004 roku, bo mogę od brata wykręcić i sprawdzić jak moje auto sie zachowuje.

apples - Pią Paź 15, 2010 17:09

vlvlvl napisał/a:
nie wiesz przypadkiem ile to kosztuje na hallera?
Z tego co pamiętam to 75zł.
vlvlvl napisał/a:
I jeszcze 1 pytanie czy to jest ten sam czujnik co w CDTi z 2004 roku, bo mogę od brata wykręcić i sprawdzić jak moje auto sie zachowuje.
Ten sam. Pasuje też od BMW http://forum.roverki.eu/v...p=470701#470701
vlvlvl - Pią Paź 15, 2010 17:15

Ok. Dziękuje ślicznie za pomoc.