|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R618] Samo zapalające się swiatła STOP
iambasta - Nie Paź 17, 2010 13:56 Temat postu: [R618] Samo zapalające się swiatła STOP Hej.
Ostatnio w moim roverku zaczely wlaczac sie same swiatla Stop. okolo pol roku temu wracalem z zakupow do autka i patrze swieca mu sie swiatla stop i nagle gasna samoistnie, pierwsza mysl ze ktos jest w aucie, podchodze ale nikogo nie ma, zdzwilo mnie to ale jakos to olalem. A ostatnio zostawilem auto przed domem i 1 dnia, dwoch sasiadow dalo mi znac ze pali sie swialto stop. wszystko przy wylaczonim silniku itp. co to moze byc? wystarczy ze lekko wcisne hamulec i puszcze swiatla gasna i raczej sie nie zapalaja. boje sie tego bo teraz zbliza sie zima i jak swiatla beda sie cala noc palic to akumulator padnie szybko.
prosze o pomoc, czy ktos juz tak mial ? co mam sprawdzic?
dziekuje bardzo.
Tomek1212 - Nie Paź 17, 2010 14:21
Czujnik stop przy pedale hamulca. Nic innego tam raczej zepsuć się nie mogło.
ziomek30 - Nie Paź 17, 2010 21:34
Tak jak kolega wyżej napisał problem może być tylko jeden czujnik przy pedale ,choć mojemu koledze kiedyś pedał od hamulca nie odbijał do konca i tez powstawał ten problem .
iambasta - Pon Paź 18, 2010 09:24
dziękuje Wam bardzo. musze znalezc RAVE i poszukac gdzie on jest... sprawdze i dam znac czy pomoglo.
Dziekuje jeszcze raz
Tomek1212 - Pon Paź 18, 2010 21:31
Nie ma co szukać w rave, wystarczy wsadzić łeb pod deskę i na pewno go dostrzeżesz.
pozdr.
iambasta - Pon Paź 18, 2010 22:24
ok dzieki jeszcze raz, ale nie wiem jak wyglada ten czujnik - nie znam sie na samochodach, na roverkudowiaduje sie najwiecej bo mi na nim zalezy. nie wiem czy ten czujnik to kostka, zworka, bezpiecznik, czy kabelek, czy tez blaszka
jak ktos mi powie czego dokladnie szukac to wsadze lep i znajde na pewno
Tomek1212 - Wto Paź 19, 2010 19:39
To będzie coś tego typu http://allegro.pl/czujnik...1267123302.html
iambasta - Czw Lis 11, 2010 14:36
czujnik dziala bez zarzutów, wyglada na to ze jak juz zakoncze jazde najlepiej zebym wylaczyl silnik i wcinal moze 2 razy hamulec wtedy on lepiej odbija. czesto wciskajac hamulec wylaczalem silnik itd a hamulec chyba nie odbijal do konca.innejteori nie mam
teraz jak na zgaszonym silniku wciskam hamulec za 1 razem lekko idzie, za 2 i kolejnym juz nie tak lekko.
czy moge cos jeszcze zrobic? sprawdzic?
dzieki wielkie.
Tomek1212 - Czw Lis 11, 2010 15:17
Może masz zapowietrzony układ hamulcowy ?
iambasta - Czw Lis 11, 2010 15:19
jak moge go odpowietrzyc? odpowietrzalem sprzeglo, mechanik mi patrzyl na ilosc plynu hamulcowego, ale nic nie widzielismy dziwnego tam.
zegas11 - Czw Lis 11, 2010 16:30
miałem podobnie,też paliło się światło stop,było zwarcie w wiązce przewodów w klapie bagażnika u góry z prawej strony w gumowej osłonie
iambasta - Pią Lis 12, 2010 00:02
dzieki wielkie.
sprawdze jutro. kiedys pamietam ze nie swiecilo mi sie swiatlo stop po prawej stronie. myslalem ze to zarowka, ale po chwili juz sie palilo. dzieki wielkie ...
|
|