|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Podgrzewane siedzenia - montaż
piterazim - Sro Paź 20, 2010 11:50 Temat postu: [R75] Podgrzewane siedzenia - montaż Witam
Ostatnio wymieniłem siedzenia w Roverze. Stare - niepodgrzewane - były poprzepalane od papierosów.
Nowe posiadają maty grzewcze
Niestety pod tapicerką nie znalazłem kostek umożliwiających podłączenie siedzeń. Pod zaślepką pod klimą też nie znalazłem kostek służących do podłączenia przełączników - teoretycznie wg RAVE powinny mieć żółty i biało pomarańczowy kolor.
Chciał bym żeby wyglądało na oryginalną instalację - na allegro znalazłem przełączniki - co będę potrzebował jeszcze? - zapewne jakiś przekaźnik, tylko jaki
skąd najlepiej pociągnąć zasilanie?
czy oryginalne przełączniki są podświetlane? jeśli tak to skąd poprowadzić do nich zasilanie podświetlania
Leberson - Czw Paź 21, 2010 16:01
Witam! Dzisiaj składałem auto także mam propozycję taką. Jak masz pojęcie o prądzie to poszukaj sobie w kostce do sterowania fotelem napięcia i stamtąd na moje można sobie wziąść prądzik a sterowanie orginalnie w desce, ale jeżeli nie masz przycisku to może warto by gdzieś na wysokości schowka zrobić sobie bo w desce będziesz miał na moje mały problem. No i nie wiem jak to jest rozwiązane orginalnie ale warto pomyśleć o zabezpieczeniu żeby jajeczek nie przegrzało. Normalnie poniżej 8 st C się załącza i jak się nagrzeje to samo się reguluje.
apples - Czw Paź 21, 2010 17:31
Schemat http://forum.roverki.eu/v...p=427853#427853
piterazim - Pią Paź 22, 2010 06:08
akurat siedzeń nie mam sterowanych elektrycznie więc prąd pociągnę ze skrzynki bezpieczników, w końcu jest tam bezpiecznik od siedzeń, trochę hardcore ciągnąć tak daleko instalację, ale jak mawiają germańscy najeźdźcy "ordnung mus sein"
najpierw zamówię sobie przyciski - potem będę myślał dalej
apples - Pią Paź 22, 2010 16:40
piterazim napisał/a: | akurat siedzeń nie mam sterowanych elektrycznie więc prąd pociągnę ze skrzynki bezpieczników, w końcu jest tam bezpiecznik od siedzeń, trochę hardcore ciągnąć tak daleko instalację, ale jak mawiają germańscy najeźdźcy "ordnung mus sein" | Wtyczki od siedzeń pewnie są gdzieś pod deską ponieważ instalacja jest standardowa w każdym modelu. Zobacz w RAVE skąd idą kable do siedzeń i szukaj u siebie.
piterazim - Pon Paź 25, 2010 06:57
dzięki za info jak znajdę czas to poszukam
|
|