|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [R ALL] Jak się kręci śrubą rzymską w rozpórce ? :P
memphisto - Pią Paź 22, 2010 12:03 Temat postu: [R ALL] Jak się kręci śrubą rzymską w rozpórce ? :P Witam, mam w końcu rozpórkę i ma problem, bo jest ona w 2 częściach i posiada 3 miejsca na klucz, za chiny nie wiem jak ja mam to wrzucić na auto..
W ogóle czy na tym zdjęciu rozpórka jest dobrze czy na opak ?
tutaj mam filmik:
KLIKKKK
Jedyna nakrętka która się obecnie kręci to ta którą kręce
szoso - Pią Paź 22, 2010 12:17
memphisto napisał/a: | W ogóle czy na tym zdjęciu rozpórka jest dobrze czy na opak ?
|
widać że nie ma to znaczenia
nadal problem z rozpórką? który to już temat
gregor13 - Pią Paź 22, 2010 12:43
Luzujesz skrajne nakrętki, kręcisz środkową w celu rozparcia następnie kontrujesz skrajnymi nakrętkami (jedna ma lewy gwint, druga prawy), co by się samo nie poluzowało
memphisto - Pią Paź 22, 2010 12:53
a skąd mam wiedzieć, do jakiego poziomu "rozpychać" tą rozpórkę?
w instrukcji pisze, że należy uważać, bo 2,5Tony jestem w stanie podnieść kręcąc śrubą, i głupio, gdyby mi się buda rozwaliła
w ogóle instrukcja ptaka warta, bo ani nie napisali jaką stroną ani skąd mam wiedzieć jak kręcić (tzn do jakiego momentu)
Po prostu aż się napnie i nie będzie luzów ?
gregor13 - Pią Paź 22, 2010 12:55
Tu sobie poczytaj:
http://www.motofakty.pl/a...awieszenia.html
Śrubę rzymską kręcisz do pierwszego większego oporu przy podniesionym aucie i tak zostawiasz (to cytat z jakiegoś forum).
memphisto - Pią Paź 22, 2010 13:13
to teraz trzeba skołować drugi lewarek i majstrować
w ogóle zmieniłem kapcie z 195/50 R15 na 185/60 R15 i auto chodzi o niebo lepiej (niestety felga gorzej wygląda na tym kapcioszku) ale komfort jazdy na duuży +
a oponki zarzuciłem zimowe nokian wr g2 czy jakoś tak : ) na wiosne miałem toyo proxes t1r no i te nokiany dają większy komfort niż te toyo : ) aż żal rozpórkę zakładać
[ Dodano: Pią Paź 22, 2010 14:13 ]
tylko lipa bo toyo mialy rant ochronny a te ni, i wszystkie podrapania rantów wyszły na światło dzienne
|
|