|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 220 2.0SDI 98r] świece żarowe
manio240v - Sob Paź 23, 2010 20:21 Temat postu: [Rover 220 2.0SDI 98r] świece żarowe mam taki problem z świecami po włonczeniu zaplonu świeca grzeje się 5s po czym kontrolka gaśnie po przekręceniu kluczyka silnik kręci po czym odpala dopiero po chwili tak jak by świeca wogule się nie zagrzała. jak sprawdzić i co sprawdzić co może być nie tak
borek88 - Sob Paź 23, 2010 20:29
mozna wykrecic i podlaczyc pod akumulator bez posrednio i widac czy sie nagrzewa
lub sprawdzic amperomierzem
jeszcze co mozesz zobaczyc to jak rano bedziesz odpalal to wylacz radio i wentylator
i jak zgasnie kontrolka grzania swiec to poczekaj do takiego pstrukniecia jesli jest cicho to jest dosc slyszalne i wtedy odpalasz jesli bedzie lepiej odpalal to znaczy ze swiece na wykonczeniu jesli bez zmian to swiece spalone calkowicie lub gdzie indziej jest przyczyna zlego odpalania
colin1983 - Sob Paź 23, 2010 20:32
manio240v napisał/a: | mam taki problem z świecami po włonczeniu zaplonu świeca grzeje się 5s po czym kontrolka gaśnie po przekręceniu kluczyka silnik kręci po czym odpala dopiero po chwili tak jak by świeca wogule się nie zagrzała. jak sprawdzić i co sprawdzić co może być nie tak | którąś świece masz spaloną
manio240v - Sob Paź 23, 2010 20:37
myślałem o żarnikach na świecy czy jeszcze tam są ale niemam czasu na dochodzenie ale teraz wiem że bede musiał to zrobić
maciej1 - Nie Paź 24, 2010 07:28 Temat postu: [Honda Accord 2.0 TDI 1997rok] świece żarowe Witam
Ja w swoim autku miałem taki problem, który polegał na uszkodzonym przekaźniku od świec żarowych. Wymieniłem świece a tu okazało się po próbie "na krótko", że są ok. Może u ciebie jest podobnie
|
|