|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Kilka pytań
jarekft - Pon Paź 25, 2010 18:13 Temat postu: [R620] Kilka pytań Witam, naczytałem się o wymianie żaróweczki od zegarka w naszych r i uzbrojony w wiedzę poszedłem ją wymienić .Niestety po 2 godzinach walki uszkodzona lekko osłona lewarka porysowane plastiki przy obudowie radia . Jak do cholery wymieniacie tą żarówkę nic nie łamiąc , myślałem już aby rozebrać schowek ale tam jest tak mało miejsca że ręki nie wsadzę.
2; Dzisiaj jak gasiłem samochód z wciśniętym sprzęgłem to usłyszałem dziwny dzwięk jakby jakieś dzwoneczki dzieje się to tylko przy wciśniętym sprzęgle. Czy któryś z forumowiczów miał coś takiego i co to morze być
Mazak - Pon Paź 25, 2010 21:00
jarekft napisał/a: | Jak do cholery wymieniacie tą żarówkę nic nie łamiąc |
podobno jak się wyjmie kratki nawiewu nad zegarkiem to jest do niej dostęp tak gdzieś wyczytałem, piszę "podobno" bo na razie dla mnie to tylko teoria ale u ojca w roverze też padła ta żarówka jak uda mi się do niej dostać to dam znać
zuber84cool - Pon Paź 25, 2010 21:18
jarekft, tutaj masz temat o podświetleniu zegarka http://www.hondaaccord-st...der=asc&start=0
LONT - Pon Paź 25, 2010 23:17
Manual i lokalizujesz wszystkie śruby i klipsy. Klipsy to niestety bieda, mi się udało nie połamać żadnego, ale to tylko szczęście. Schowek jest na 2 śrubki i bardzo łatwo się demontuje - mi jego demontaż pomógł dostać się do jednej śrubki. Całe oświetlenie wnętrza wymieniłem w ciepły weekendzik.
jarekft - Sro Paź 27, 2010 09:14
zuber84cool jest mi miło podarować punkcik temat okazał sie rewelacją
czas wymiany żaróweczki ok 6min .Teraz to może i 3 min by zajęło może komuś się przyda mały opis:
1:śrubokręt płaski szerokość ok 0,5cm
2:podważamy od spodu delikatnie kratkę nadmuchu od dolnego narożnika 3cm znajduje się klips i po drugiej stronie to samo
3:kratka wyskoczy dość ochoczo z klipsów nie są to takie same klipsy jak w osłonie popielniczki
4:delikatnie pociągamy kratkę do góry aby zobaczyć linki do regulacji nadmuchu i pociągamy do siebie nie odpinając linek
5:kratka powinna się wysunąć na tyle że swobodnie mamy dojście do zegarka wymieniamy żaróweczkę
6:zakładamy w odwrotnej kolejności tzn kratka do góry celujemy w rękawy nadmuchu po czym wsówamy kratkę pierw górę potem dół do momentu aż poczujemy że wskoczyła na swoje miejsce na pewno wyczujecie
uf to tyle a się napisałem
|
|