|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200 97r 1,4] Zaraz po odpaleniu gaśnie
Dawidoff - Wto Lis 09, 2010 12:20 Temat postu: [R 200 97r 1,4] Zaraz po odpaleniu gaśnie Witam
Mam następujący problem.
Od jakiegoś czasu auto nie miało mocy , po przegrzaniu zaraz gasło , szarpało przy niskich obrotach. Wymieniłem świece i przez tydzień było wszystko ok. Niedawno po przejechaniu paru km roverek dusił sie po czym zgasł i już nie odpalił Wymieniłem kable WN oraz cewke i nic to samo Rover odpala ale po jakiśch 5 s zaczyna sie dusić i gaśnie Dodam ze autko stało 2 dni nie ruszane i co dziwne rozładował sie całkowicie akumulator. Prosze o pomoc
gorgoroth80 - Wto Lis 09, 2010 16:29
Sprawdź kopułkę, ale obstawiam czujnik położenia wału - jest dużo postów na ten temat...
Dawidoff - Wto Lis 09, 2010 16:45
Jeszcze dodam że po przekręceniu kluczyka na II wydobywa sie taki krótki nieczysty odgłos jakby z bagażnika. Kiedy palił normalnie odgłos ten był inny. Z początku myślałem że poprostu nalałem jakiegoś słabego paliwa i filtr sie zapchał więc go też wymieniłem
jaro92 - Wto Lis 09, 2010 16:47
pompka paliwa się prosi o wymianę prawdopodobnie
leszczu - Wto Lis 09, 2010 17:14
Dawidoff napisał/a: | Jeszcze dodam że po przekręceniu kluczyka na II wydobywa sie taki krótki nieczysty odgłos jakby z bagażnika. Kiedy palił normalnie odgłos ten był inny. Z początku myślałem że poprostu nalałem jakiegoś słabego paliwa i filtr sie zapchał więc go też wymieniłem |
Z tego co piszesz to kończy żywot twoja pompka paliwa.
kasjopea - Wto Lis 09, 2010 17:25
leszczu19901, zobacz, co napisał jaro92, przed Tobą, po co to powtarzać?
leszczu - Wto Lis 09, 2010 17:35
kasjopea napisał/a: | po co to powtarzać? |
Oj przepraszam. Nie zauważyłem tego postu.
Dawidoff - Czw Lis 11, 2010 14:31
Niestety to nie pompka paliwa już nie wiem co mam robić Wymieniona cewka , kable WN , świece , sprawdzona kopułka.
A powiedzcie mi co to za odgłos sie wydobywa jak przekręcam kluczyk na II jak palił normalnie to ten odgłos był czysty a teraz jest to takie jakby krotkie buczenie
PHJOWI - Czw Lis 11, 2010 14:34
pewnie poszedł czujnik ciśnienia w komputerze , najpierw proszę sprawdzić przewody podciśnieniowe idące od kolektora do komputera.
Dawidoff - Czw Lis 11, 2010 14:41
a w ktorym miejscu jest czujnik i te przewody
PHJOWI - Czw Lis 11, 2010 14:43
czujnik jest wbudowany na stałe w komputerze silnika, z komputera wychodzi rurka plastikowa , proszę podążać tym tropem
Dawidoff - Czw Lis 11, 2010 15:01
plastikowe rurki idące do kolektora są 3. i nie umie znalezc komputera
a moze wiesz co tol za odglos sie wydobywa jak sie przekręce kluczyk na II
No cóż wygląda na to że będe go musiał oddać w ręce jakiegoś fachowca
PHJOWI - Czw Lis 11, 2010 15:03
zassanie pompy paliwa , normalna czynność każdego rovera, komputer masz przy baterii
Dawidoff - Czw Lis 11, 2010 15:07
zassanie pompy paliwa ok , ale wcześniej jak już pisałem ten dzwięk był inny. Teraz jest jakiś dziwny i nierówny
PHJOWI - Czw Lis 11, 2010 15:09
a jak wygląda przekaznik od pompki paliwa ?, przekażnik znajduje się w sekcji kilku przekażników tuż obok baterii
gorgoroth80 - Pią Lis 12, 2010 11:31
Dawidoff napisał/a: | plastikowe rurki idące do kolektora są 3. i nie umie znalezc komputera |
"Komputer " czyli sterownik silnika jest obok akumulatora - srebrna skrzynka - do niej leci wężyk
|
|