Zobacz temat - W-wa Bemowo 14.11.2010

Forum Klubu ROVERki.pl

Spoty lokalne - W-wa Bemowo 14.11.2010

maniaq - Czw Lis 11, 2010 16:53
Temat postu: W-wa Bemowo 14.11.2010
Zakladam watek wpisowy, pytanie czy DR Mariusz bedzie z magioczna torba ;)

Przymierzalem sie do wykrecenia fotela, ale nie mam tak duzych kluczy :/ Czy ktos ma i moglby zabrac ze soba na spota? ---> bodajze torx 50 :bezradny:

Pawkaz - Czw Lis 11, 2010 19:12

Bede ;)
Michal - Pią Lis 12, 2010 20:50

maniaq ja mogę zabrać
maniaq - Pią Lis 12, 2010 20:53

bede wdzieczny :) jakbys mial komplet jakis torxow to zabierz, bo nei jestem pewien ktory to :/
Sejmen - Pią Lis 12, 2010 23:15

Witam. Jestem nowy i mam pytanko ? Gdzie szukać was w tą niedziele :> odkryty czy zadaszony? Nie bylem nigdy tam w tym rejonach wiec nie wiem jak to wyglada :)
maniaq - Sob Lis 13, 2010 00:09

Sejmen, raczej na krytym przy takiej aurze O_o

http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=21512

MaReK - Sob Lis 13, 2010 01:06

Ja będę. Maniaq z racji tego, że muszę zainstalować pralkę, muszę również posiadać kpl. kluczy nasadowych w celu odkręcenia blokad transportowych ;) W tym zestawie mam kilka torxów przy użyciu których odkręcałem siedzenia u siebie ;D

Sejmen, a skąd i o której będziesz jechać? Jak chcesz możemy się umówić po drodze i Cię popilotuję.

Pozdrawiam,

maniaq - Sob Lis 13, 2010 01:19

Marku, jakby trzeba bylo pralke przewiezc to BB do uslug, zawsze to wiecksza kubatura niz w ZT :) zabawne, jak male moze wiecej ;)

A jak kluczami sie podzielisz bede wdzieczny :)

Ja jade przez cale miasto stoleczne, wiec rowniez sluze za pilota :D

Sejmen - Sob Lis 13, 2010 08:23

Witam. Dzieki wielkie za dobre checi;) Jade z bialoleki czyli bede lecial przez grota i dalej przez prymasa. Mysle ze trafie tam na miejsce, choc warszawiakiem nie jestem ;p A i kolega pytal o ktorej? Jak bede czekac na kobiete to wyjezdzam o 20, jak sam to duzo wczesniej :)
Pozdrawiam

MaReK - Sob Lis 13, 2010 11:22

Mieszkaliśmy z Viollą białołęka/tarchomin przez 2 lata ;)
Co tydzień na spot. Modlińska, Grota, Toruńska, gen. Maczka, potem w lewo w Powstańców Śląskich, potem znowu w lewo na pierwszych światłach i prosto do centrum na pierwsze piętro podziemnego garażu. Do 21:00 wjedziesz normalnie, po 21 musisz wjechać wyjazdem ;)

Ja będę pewnie ok. 21:00.

Sejmen - Sob Lis 13, 2010 17:14

Ja bialoleka ale raczej inna czesc;) Chociaz na tarchominie juz tez mieszkalem. Dzieki raz jeszcze za zainteresowanie i do zobaczenia na miejscu
maziciel - Sob Lis 13, 2010 19:31

Ja rowniez bede, wiec przygotujcie sie na molestowanie pytaniami :mrgreen:
Raptile - Nie Lis 14, 2010 21:11

ja odpuszczam dzisiaj :/
maniaq - Pon Lis 15, 2010 00:10

taka refleksja... Zauwazylem, ze sporo osob bylo dzis, policzylem ZR-y bylo 6 ! nie dojechal sic corey. bo byloby 7

Aut bylo ponad 20. A na ostatnim ogolnopolskim bylo ledwo ponad 30 O_o

Czyli moze zaczniemy robic ogolnopolskie na bemowie co niedziele ! :D

Tak mi sie zebralo na myslenie pozna pora ;)

MaReK - Pon Lis 15, 2010 00:48

Sporo osób, bo fajna pogoda była ;)
Byli też debiutanci, a także tacy co to się wahają czy kupić czy nie ;)

maniaq - Pon Lis 15, 2010 00:55

no jedni nowi, jeden co sie waha.. to nadal spora ekipa stalych bywalcow :D lub tych co sie dawno nie pokazywali, a akurat zawitali :)

Nadal , ponad 20 aut na spota ... zacna liczba ;)

Pawkaz - Pon Lis 15, 2010 01:45

Rzeczywiscie spora byl dzis luczba Roverkow ;)
Troszeke zainteresowalem sie "malymi"bolidami ;)

Yog-Sothoth - Pon Lis 15, 2010 09:21

Nie tylko ty ;)
Roj - Pon Lis 15, 2010 10:26

no ja się w końcu pojawiłem i bardzo mile mnie zaskoczyła frekwencja.
miło było Was znów zobaczyć :cool:
jeszcze z Markiem wykonaliśmy powolny objazd w drodze powrotnej..

co do małych samochodzików to założyłem temat żeby tu nie zaśmiecać

zdjęcia RC

dobryziom - Pon Lis 15, 2010 10:56

a ja wczoraj miałem słuszne przeczucie ze mnie zatrzyma wieczorem Policja:p cała drogę jechałem bardzo powoli i spokojnie i co na brodnie szukając miejsca do parkowania ( faktycznie długo krążyłem) zatrzymała mnie policja po tajniaku pod zarzutem ze się podejrzanie kręcę buehe przeszukali mnie oraz samochód sprawdzili papierki i puścili chociaż byli pewni ze jestem złodziejem dilerem lub kimś podejrzanym :p lepsze to niż mandat za prędkość :)
violla - Pon Lis 15, 2010 11:41

Roj napisał/a:
jeszcze z Markiem wykonaliśmy powolny objazd

Powolny z Markiem? Nie wierzę :wink: Nawraca się chłopak :razz:

Roj - Pon Lis 15, 2010 11:42

dobry wpływ mam :cool:
MaReK - Pon Lis 15, 2010 12:10

No ale za nami jeszcze leciał kris-tofer.
A przed nami, za wszelką cenę chciał być najszybszy ford fiesta/focus w srebrnym kolorze.
Widziałem oczami wyobraźni jak wypada z tunelu i uderza w barierki. Ale udało mu się.

Roj to od Ciebie dostałem sms'a, że średnia prędkość 87 km/h ?
Tylko odkąd. Bo my z kris-toferem dopiero od zjazdu na wisłostradę pojechaliśmy za Tobą. Chociaż niekwestionowanym mistrzem znowu był focus/fiesta, który przed autobusem wykonał skręt na zjazd omijając na milimetry barierę na Grota ;)

Panowie policjanci byli dość leniwi :) A cała grupa pojazdów minęła ich 80 km/h na 50tce ;)

Ja się jednak chyba starzeje. Dla mnie te prędkości są za duże. W momencie wyprzedzania innych uczestników ruchu mam nogę na hamulcu bo czuję, że zaraz jakiś niedzielny zmieni pas z prawego na lewy - jednym ruchem - nie patrząc w lusterka.

Mimo, że nie jechaliśmy jakoś specjalnie szybko, to i tak się bałem ;)

Co innego na jakimś torze. W np. ułęży próbowałem lecieć i pod 140 km/h przed zakrętem ale tam miałem pewność, że jak mi coś nie wyjdzie to lecę tylko na pas zieleni.
Tutaj skutki mogłyby być zgoła inne. A może z wiekiem wyobraźnia zaczyna działać... nie wiem już :) W każdym razie czuje respekt przed prędkością ;)

Roj nie wiem co Ty tankujesz do tego R200, bo lata jak gokart ale smród za nim jest niemiłosierny ;)

Co do frekwencji rzeczywiście było sporo jak się tak zastanowić.
W sumie do samego końca. Szkoda, że nie miałem kamery ;)

Pozdrawiam,

Roj - Pon Lis 15, 2010 12:36

sms ode mnie, średnia taka mi wyszła od ruszenia z parkingu a zanim się złapałem z Wami to naprawdę wolno się turlałem.

Co do trzymania nogi na hamulcu przy mijaniu innych uczestników ruchu to mam tak samo i bardziej to jest respekt przed brakiem wyobraźni u innych niż prędkością jako taką (maks. mieliśmy poniżej 150).

Focusa to już obstawiałem że wyj..bie jak skręcał w prawo przed nami z toruńskiej na dół przez trzy pasy po koleinach, potem przez trzy pasy w tunelu przed łukiem, a potem przez trzy pasy w prawo przy stadionie Legii. Matoł po prostu.

Co do smrodu to może czas u Ciebie nawiew odgrzybić :wink:

Mix - Pon Lis 15, 2010 18:57

Faktycznie frekwencja dopisała :) Miło było znów zobaczyć tyle aut w jednym miejscu :grin:

Pozdrowienia dla Marmana, z którym (chyba już tradycyjnie) złapałem się w drodze powrotnej.

Przeprosiny dla Marka, którego chyba mocno zadymiłem moją lokomotywą, gdy ten w najlepsze gadał przez telefon ;)

Sejmen - Pon Lis 15, 2010 19:11

Jako "świeżak" sam byłem zaskoczony ze tyle osob było ;0 Fajny klimat ogolnie i dzieki ze miłe przyjecie mnie do grona ;)
Marman - Wto Lis 16, 2010 22:24

maniaq napisał/a:
Aut bylo ponad 20. A na ostatnim ogolnopolskim bylo ledwo ponad 30 O_o

Moim zdaniem na ostatnim ogólnopolskim frekwencja jeśli chodzi o auta była mniejsza niż na spocie warszawskim.Parking w Kiekrzu nie prezentował się zbyt okazale w przeciwieństwie do "krytego" na Bemowie.

[ Dodano: Wto Lis 16, 2010 22:24 ]
Mix napisał/a:
Pozdrowienia dla Marmana, z którym (chyba już tradycyjnie) złapałem się w drodze powrotnej.

A dziękuję i wzajemnie:)
Kurcze narzekasz na swego emdżika a wyjeżdżasz jakieś 10 minut po mnie i jeszcze mnie doganiasz na trasie :wink: