|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Problem ze skrzynią biegów
alien44 - Sob Lis 13, 2010 14:25 Temat postu: [R200] Problem ze skrzynią biegów Na parkingu zjechalem z wysokiego chodnika i lewarek zmiany biegow stal się luzny,lata na wszystkie strony ,nie moge wrzucic jedynki ani wstecznego i piatki .
Mój kolega ktory mial golfa mowi mi ze prawdopodobnie zlamal się jakis plastik przy mechanizmie zmiany biegow ? Ja nie mam pojecia co to moze byc a mechanikow od rovera tez nie mam . silnik 1.4i . Czy ktoś mial podobne objawy ? Co powinienem kupić albo jak spr. co nawaliło ?
leszczu - Sob Lis 13, 2010 15:05
Pewnie w mechanizmie zmiany biegów coś się urwało. Trzeba na kanał i to sprawdzić.
azor77 - Sob Lis 13, 2010 16:13
alien44 napisał/a: | Czy ktoś mial podobne objawy ? Co powinienem kupić albo jak spr. co nawaliło ? |
Tak miałem kiedyś taki przypadek i wtedy spadło cięgno wybieraka przy skrzyni.
Zobacz przy skrzyni czy nie masz jakiegoś luźnego cięgna przy połączeniu lewarka ze skrzynią
alien44 - Nie Lis 14, 2010 02:32
azor77 napisał/a: | alien44 napisał/a: | Czy ktoś mial podobne objawy ? Co powinienem kupić albo jak spr. co nawaliło ? |
Tak miałem kiedyś taki przypadek i wtedy spadło cięgno wybieraka przy skrzyni.
Zobacz przy skrzyni czy nie masz jakiegoś luźnego cięgna przy połączeniu lewarka ze skrzynią |
To musze na kanale sprawdzic ? czy w kabinie ?
azor77 - Nie Lis 14, 2010 08:19
Można to sprawdzić i założyć, od góry nurkując za silnik a ścianę grodziową lub od dołu z kanału
leszczu - Nie Lis 14, 2010 11:35
Najlepiej byłoby z kanału.
alien44 - Nie Lis 21, 2010 02:46
Mieliście rację to cięgno było złamane ale nie udało mi się kupić nowego więc mechanik musiał pospawac stare i posmarował na łączeniach i teraz bi3egi wrzucam paluszkiem łącznie z jedynką i wstecznym
WIelkie dzięki za pomoc
azor77 - Nie Lis 21, 2010 08:05
alien44, to się cieszę
|
|