Zobacz temat - [R620] Woda pod tylnym siedzeniem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Woda pod tylnym siedzeniem

mariuszgit - Nie Lis 14, 2010 14:59
Temat postu: [R620] Woda pod tylnym siedzeniem
Witam serdecznie! Dzisiaj, gdy sprzątałem auto zobaczyłem że mam mokre tylne oparcie od spodu. Gdy podniosłem siedzisko zobaczyłem też że pod nim jest pełno wody a z gąbki aż kapie.Może ktoś orientuje się od czego mam zacząć szukanie żródła przecieku zanim zacznę rozbierać samochód :wink: Dodam,że z tyłu za oparciem mam butlę z gazem więc dostęp mam trochę utrudniony. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie. :>
fresku - Nie Lis 14, 2010 16:15

witam,
woda moze dostawać sie z bagażnika.w moim przypadku miałem tak, że woda po deszczu czy myjni, wyciekała spod tylnych lamp.była tam jakas nieszczelność(tak myślałem) ale okazało sie, że auto było bite :( ... widoczne ślady, odprysk lakieru, pognieciona blacha od młotka...
dalej woda ciekła bezwładnie po takim kanaliku, który jest pod zabudową bagażnika.
ta rynienka\kanalik ciągnie sie do tylnych siedzeń, i mimo ze potem ma "pod górke" to woda i tak pokonuje to wzniesienie.podczas hamowania ona chyba tam zasuwa :bezradny:

tak było u mnie, może masz wyciek gdzie indziej, czasami wadliwa jest uszczelka wokół bagażnika, ale to od razu widac ze jest mokro, gdy otwierasz bagaj.

stapry - Nie Lis 14, 2010 16:37

Nie wiem jak w jest w roverze 620 ale u mnie w 214 woda do bagażnika ciekła mi poprzez gumowe korki w tylnych nadkolach - widoczne i dostępne są po odpięciu tapicerki - po prostu trochę stwardniały ze starości i zrobiły się nieszczelne. Trochę silikonu rozwiązało problem.
mariuszgit - Nie Lis 14, 2010 21:51

dzięki, jutro to sprawdzę :wink: