Zobacz temat - [R600] Czy to tak ma być?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Czy to tak ma być?

kruszan - Sob Lis 20, 2010 18:51
Temat postu: [R600] Czy to tak ma być?
Panowie co to za wężyk, i czy on tak powinien sobie być? W dodatku jest mocno spękany przy łączeniu z silnikiem, do wymiany ?

szoso - Sob Lis 20, 2010 19:36

to jest wlot do obudowy filtra powietrza, przez tą rurę ciągnie powietrze
martens - Sob Lis 20, 2010 19:40
Temat postu: Re: [R600 SDi 99'] Czy to tak ma być?
kruszan napisał/a:
... mocno spękany przy łączeniu z silnikiem... ?

:hm: A nie z obudowa filtra powietrza?...
Jesli tak, to prawdopodobnie gdzies za lampami powinienies miec plastikowy lapacz powietrza.
Jesli rura jest popekana powinno sie ja wymienic.

[ Dodano: Sob Lis 20, 2010 19:40 ]
he, he - za dlugo pisalam ;)

szoso - Sob Lis 20, 2010 19:53

martens napisał/a:
gdzies za lampami powinienies miec plastikowy lapacz powietrza.

właśnie chyba powinien gdzieś być a tu rura idzie do góry bez łapacza

karolkos - Nie Lis 21, 2010 00:25

Ja w swoim roverku niczego takiego nie mam :roll: . U mnie ciągnie powietrze bezpośrednio z dziury w obudowie. Czy wy w swoich Sdi-kach macie też takie węże i łapacz powietrza?
kruszan - Nie Lis 21, 2010 08:45

No chyba że ta rura powinna iść gdzieś do dołu do łapacza, a ja mi to umknęło ?! muszę dziś raz jeszcze to obejrzeć dokładnie.
_papa_ - Nie Lis 21, 2010 11:41

karolkos napisał/a:
Czy wy w swoich Sdi-kach macie też takie węże i łapacz powietrza?

Tak fabrycznie powinno być coś takiego. Rura od obudowy filtra wygięta w kształt litery U podłączona do łapacza powietrza za lampą.

maciej1 - Wto Lis 23, 2010 08:01

Witam
Ja w swojej HA 2.0 TDI też nie mam czegoś takiego. Mam bezpośrednio wyjście z obudowy filtra powietrza tak jak pisze Karolkos. Trzeba coś z tym zrobic?[/b]

thef - Wto Lis 23, 2010 15:11

W r600 SDi nie było łapacza czy jakiegokolwiek uchwytu na rurę wlotu powietrza, jej koniec umieszczony był swobodnie w okolicach lewego reflektora. zatem wszystko masz tak jak z fabryki. Jeśli ma owa rura ubytki, to można ją wymienić.
kruszan - Wto Lis 23, 2010 16:19

thef napisał/a:
W r600 SDi nie było łapacza czy jakiegokolwiek uchwytu na rurę wlotu powietrza, jej koniec umieszczony był swobodnie w okolicach lewego reflektora. zatem wszystko masz tak jak z fabryki. Jeśli ma owa rura ubytki, to można ją wymienić.

czyli wszystko gra :)

thef - Wto Lis 23, 2010 16:42

kruszan napisał/a:
czyli wszystko gra :)
Wszystko gra. Nie jest to może zbyt estetyczne rozwiązanie i nie mogę doszukać się powodów dlaczego taki sposób dolotu powietrza zastosowano, w każdym razie jest to fabryczna robota.