|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 800 - [R820] Szarpanina gazowa
leo1009 - Czw Lis 25, 2010 00:37 Temat postu: [R820] Szarpanina gazowa witam jak w temacie szarpać zaczyna na wlaczonym gazie w okolicach 1900-2300obrotow przy puszczaniu nogi z gazu zdarza sie ze gaznie ale z ponownym odpaleniem nie ma problemu...
na benzynce samochod chodzi biblijnie bez jęków przyspieszenie ok... kultura pracy bdb
gaz zakladalem 4 miesiace temu... i zaczely sie jaja z tym zwiazane mam wymienione swiece wiec to też odpada... prosze o rady z góry dzieki
p.s. 2litry 16 zaworów
Grey827 - Czw Lis 25, 2010 02:37
Może trzeba wyregulować instalację? U mnie jest na odwrót... Na LPG działa dobrze, a na benzynie kiepsko. Szarpie silnikiem, wibracje przechodzą na całe auto... Szczególnie gdy jest zimny.
Mam do naprawy pierwszy rząd cylindrów. Jeden z cylindrów nie pracuje chyba (a raczej napewno).
Jeżeli na benzynie pracuje OK, to wina leży po stronie instalacji LPG. Wymień filtry u gazownika i niech wyreguluje instalację. Może poprzednik u którego zakładałeś instalację coś sknocił...?
Od tego bym zaczął... Jeżeli nie będzie poprawy, należy szukać przyczyny dalej...
Pozdrawiam
Tomek1212 - Czw Lis 25, 2010 11:21
Dokładnie, od tego masz gwarancje. Jedź tam gzie ci montowali instalacje, niech poprawiają.
|
|