|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Wyciek oleju od wspomagania
Remigiusz - Pon Lis 29, 2010 16:59 Temat postu: [R45] Wyciek oleju od wspomagania Witam,
mam następujący problem ponieważ wycieka mi oleju od wspomagania i się to robi coraz gorsze Cały spod auta ma już ładnie zakonserwowany
Nie rozumiem tylko jak działa układ wspomagania bo jakoś nie wyraźnie jest to rozrysowane wszędzie. Niby ma mieć Diesel chłodnice w formie rurki U, ale nic takiego nie ma u mnie
Wyciek znajduje się dokładnie tam gdzie znika przewód metalowy wspomagania w profil nadkola od strony pasażera. Ale gdzie on dalej idzie to nie wiem. Zasłania niestety potencjometr gazu dojście od góry
Według Listy części znajdują się tylko te elementy na niebiesko u mnie
Tutaj to widać i tam jak się zapali silnik kapie dość mocno olej bo widać ładnie krople.
I pytanie czy nie wiecie czy przypadkiem tam prowadzi ten waz co narysowałem powyzej.
Tutaj jeszcze filmik do tego:
http://www.youtube.com/watch?v=84AdRnMTpxQ
Znalazłem warsztat w Wiedniu gdzie za 10€/godzinę można sobie grzebać kolo auta i cały sprzęt oraz porady oni oferują w tej cenie. Bo nie wiem czy jest sens jechać do Polski Mozę nie dojadę.
Jak wy to widzicie
[ Dodano: Pią Lis 26, 2010 11:35 ]
Mial by ktoś przynajmniej rozmiary tego węża gumowego 25 oraz jej rurki metalowej.
Ważne przy gumowym wężu średnica w środku a metalowym zewnętrzna
Mialem kiedyś takie rzeczy ale nie mogę już znaleźć
[ Dodano: Nie Lis 28, 2010 14:44 ]
Fajnie ze mi nikt nie chce pomoc
Odkręciłem dziś ten wężyk i w końcu wiem gdzie jest wyciek dokładnie oraz dlaczego tak się stało Pod tym zamkniętym profilu nadkola co leci wężyk, mam jaka zadziorę na otwór śruby i ostry kant
Przez ten ostry kant się w końcu mi rurka przepiłowała i zrobiła się mala dziurka
Jutro pojadę kupie 1,5m węza na olej i puszce to jak jest w 200 gorą a nie jak dołem
Aha ten chudy wężyk ma średnice 10mm
Naprawdę: misshapen by design by tych naszych Roverkach
Tak wygląda to miejsce:
[ Dodano: Nie Lis 28, 2010 20:44 ]
Niestety w układzie wspomagania jest 80bar przy max. skręcaniu wiec mi te opaski zaraz by zdarło, tak ze chyba takie coś kupie:
Trzyma to od 100bar i można kupić tez takie do 500barow, nadają się to hydraulicznych metalowych wężyków
[ Dodano: Pon Lis 29, 2010 16:59 ]
Tym czymś co trzyma do 100barow dziś naprawiłem, jak na razie odpukać się wszystko ładnie trzyma i nic nie kapie
|
|