Zobacz temat - [R420] Turbina?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Turbina?

nowyczlonek - Sob Lis 27, 2010 19:49
Temat postu: [R420] Turbina?
Witam,
Mam mały problem,popiłem z kumplem i zasneliśmy w aucie,przez sen wcisłem gaz i przez sen żyłowałem auto na wysokich obrotach( niewiem jak długo 1-3godź).Wywaliło mi przez korek płyn chłodniczy( 4L).Dolałem płyn i niby wszystko ok ale auto straciło moc,jakby 20 koni zdechło,co się mogło stać? Może turbina?

Remigiusz - Sob Lis 27, 2010 20:03

Mam pytanie bo co wy mieliście auto zapalone :?: :mrgreen: Dlatego się po pijaku do auta nie wsiada :neutral:

Drugie pytanie chodził jeszcze sinik jak zrealizowałeś to. :?:

Jak wywaliło tobie płyn to znaczy ze wentylatory sie nie włączyły u ciebie i coś z tym układem elektrycznym jest nie tak.

Mogło w najgorszym głowice skrzywić lub z tłokami się coś stać.

borek88 - Sob Lis 27, 2010 20:07

to niezle musialobyc tej wody ze nie obudzil was zylowany silnik na obrotach
trzeba by kompresje sprawdzic
turbo sprawdz w ten sposob ze dodajac gazu trzymaj za wez i zobacz czy sie pompuja i twargna

korzen - Sob Lis 27, 2010 21:24
Temat postu: Re: [R420] Turbina?
nowyczlonek napisał/a:
przez sen wcisłem gaz i przez sen żyłowałem auto na wysokich obrotach

ale numer czegoś takiego to jeszcze nie slyszalem :grin: dobrze że przypadkiem biegu nie wrzuciłeś :twisted:

Haidi - Nie Lis 28, 2010 01:28

Ole asy, to powiedz mi gdzie sa takie balety!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to wpadne :razz: a tak apropo to nie wiadomo jak po takim wyczynie turbina, po ostrzejszej jezdzie zaleca sie aby auto chwile "pochodzilo" na wolnych obrotach aby temp. i smarowanie wrocilo do normy... ale po 1-3 godz :shock: Tak jak kolega wyzej pisze sprawdz czy węże od IC puchną...
adamsky - Czw Gru 02, 2010 15:20

to się uśmiałem :P

Sprawdź jak mówią koledzy i daj znać ;)
a na drugi raz nie pij w samochodzie !!