|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Turbina?
nowyczlonek - Sob Lis 27, 2010 19:49 Temat postu: [R420] Turbina? Witam,
Mam mały problem,popiłem z kumplem i zasneliśmy w aucie,przez sen wcisłem gaz i przez sen żyłowałem auto na wysokich obrotach( niewiem jak długo 1-3godź).Wywaliło mi przez korek płyn chłodniczy( 4L).Dolałem płyn i niby wszystko ok ale auto straciło moc,jakby 20 koni zdechło,co się mogło stać? Może turbina?
Remigiusz - Sob Lis 27, 2010 20:03
Mam pytanie bo co wy mieliście auto zapalone Dlatego się po pijaku do auta nie wsiada
Drugie pytanie chodził jeszcze sinik jak zrealizowałeś to.
Jak wywaliło tobie płyn to znaczy ze wentylatory sie nie włączyły u ciebie i coś z tym układem elektrycznym jest nie tak.
Mogło w najgorszym głowice skrzywić lub z tłokami się coś stać.
borek88 - Sob Lis 27, 2010 20:07
to niezle musialobyc tej wody ze nie obudzil was zylowany silnik na obrotach
trzeba by kompresje sprawdzic
turbo sprawdz w ten sposob ze dodajac gazu trzymaj za wez i zobacz czy sie pompuja i twargna
korzen - Sob Lis 27, 2010 21:24 Temat postu: Re: [R420] Turbina?
nowyczlonek napisał/a: | przez sen wcisłem gaz i przez sen żyłowałem auto na wysokich obrotach |
ale numer czegoś takiego to jeszcze nie slyszalem dobrze że przypadkiem biegu nie wrzuciłeś
Haidi - Nie Lis 28, 2010 01:28
Ole asy, to powiedz mi gdzie sa takie balety!! to wpadne a tak apropo to nie wiadomo jak po takim wyczynie turbina, po ostrzejszej jezdzie zaleca sie aby auto chwile "pochodzilo" na wolnych obrotach aby temp. i smarowanie wrocilo do normy... ale po 1-3 godz Tak jak kolega wyzej pisze sprawdz czy węże od IC puchną...
adamsky - Czw Gru 02, 2010 15:20
to się uśmiałem
Sprawdź jak mówią koledzy i daj znać
a na drugi raz nie pij w samochodzie
|
|