Zobacz temat - [R416 +BRC 99r] Zgasł i nie chce odpalić.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416 +BRC 99r] Zgasł i nie chce odpalić.

Kamykkk - Nie Lis 28, 2010 20:31
Temat postu: [R416 +BRC 99r] Zgasł i nie chce odpalić.
Witam wszystkich,
dzisiaj rano spotkała mnie przykra niespodzianka. Samochód odpalił mi pięknie jak zawsze za 1 razem bez najmniejszego problemu, pochodził sobie jak zawsze ok 5 minut na postoju az się trochę zagrzeje, wyjechałem nim z garażu , chcę ruszyć a on mi zgasł i już nie chce zapalić... Sprawdziłem świece i iskre- ok, kable-ok bez przebić, pompę paliwa słychać więc myślę ze też ok, a tu za nic w świecie nie chce odpalić. Choćbym piłował go cały dzień to i tak nie chce 'zagadać'... . Po prostu zamarł. Proszę was o pomoc i z góry dziękuję za każdą sugestie.

Kozik - Nie Lis 28, 2010 20:36

jeśli masz gaz to spróbuj go odpalić awaryjnie na gazie wtedy wykluczysz układ paliwowy
Kamykkk - Nie Lis 28, 2010 20:40

Kozik, Awaryjnie tzn. jak? Mam instalacje BRC więc mam przełącznik w którym odplam na benzynie i jeżdzę na benzynie albo odpalam na benzynie i po osiągnieciu określonej temperatury przełącza mi sie na gaz. Dzieki za sugestie
Kot - Nie Lis 28, 2010 21:39

pewnie Ci polecial czujnik położenia wału ... sproboj odpalić go jak bedzie zimny, jak zajarzy, masz pewnosc ze czujnik
Kamykkk - Nie Lis 28, 2010 21:41

Kot, Kot, niestety na zimnym ta sama sytuacja, czyli nie odpala... . Jakies pomysły?
Kozik - Nie Lis 28, 2010 22:04

Kamykkk zwykle odpalanie awaryjne na gazie działa tak:
wciskasz i trzymasz przycisk od gazu i kręcisz aż odpali u mnie uruchamia gaz po paru sekundach wtedy puszczasz przycisk (oczywiście jeśli to układ paliwowy)

Kamykkk - Pon Lis 29, 2010 16:03

Kozik, Niestety dalej nie odpala, u mnie nie da się tak zrobic gdyż mam sekwencje więc przycisk od gazu jest cały czas wciśnięty, gdyż sam przełącza się na gaz. Dzisiaj przeczyściłem aparat zapłonowy i dalej nic...Ktoś ma jakieś pomysły?
polofix - Pon Lis 29, 2010 17:09

jesli to przycisk to na 99% masz mozliwosc odpalenia na samym gazie. awaryjnie
czytaj dobrze kolege wyzej