|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Problem z odpalaniem.
neon_4u - Czw Gru 16, 2010 12:56 Temat postu: [R620] Problem z odpalaniem. Witka! na wstępie proszę moderatorów że jeśli był już taki temat to prosze dać mi linka i skasować ten temat. A teraz do rzeczy: moj rover gdy postoi całą noc kreci ale nie odpala, kręci jak głupi ale tak jakby nie dostawał paliwa. Po kilku nieudanych próbach rozładowuje akumulator i już nie odpali. Co się dzieje? Akumulator już na wykończeniu czy co? z góry dzieki za pomoc.
JJJJ - Czw Gru 16, 2010 19:16
- kąt wtrysku
- świece
- przekaźnik świec
- filtr paliwa
- paliwo zamarza
Takie możliwość przyszły mi do głowy na wszystkie znajdziesz już tematy na forum.
thef - Czw Gru 16, 2010 19:32
Spróbuj przed odpaleniem podpompować paliwo ręcznie za pomocą gruszki.
Odnoście tematu - podobnych jest bardzo dużo na forum więc proszę poszukać i poczytać.
Pawsiak - Wto Gru 21, 2010 17:18
witam...mam podobny problem co kolega...po dłuższym postoju (ok 10h) auto nie chce odpalić, albo jak już odpali to na sekunde i znowu gaśnie tak jakby cofało sie paliwo, wiec zacząłem podpompowywać paliwo gruszką i pomogło tylko że teraz musze co rano podnosić maske, podpompować gruszką i dopiero odpalić, to troche meczące jest jakaś rada na to? słyszałem o jakimś zaworku zwrotnym ale nie wiem czy to dobry pomysł...
tronsek - Wto Gru 21, 2010 17:22
Pawsiak napisał/a: | jest jakaś rada na to? słyszałem o jakimś zaworku zwrotnym ale nie wiem czy to dobry pomysł... | Kup nową gruszkę i ją wymień. Grucha ma już w sobie zamontowany zaworek zwrotny, który nie pozwoli cofnąć się ropce i będzie już
Pawsiak - Wto Gru 21, 2010 18:41
ok, dzieki...mam jeszcze pytanie co do średnicy króćca tej gruszki 8 czy 10 mm ?
http://moto.allegro.pl/po...1364014600.html
...ta uniwersalna bedzie dobra?
tronsek - Wto Gru 21, 2010 18:43
Pawsiak napisał/a: | pytanie co do średnicy króćca tej gruszki 8 czy 10 mm ? | Zdecydowanie 8mm będzie
|
|