|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] problemy bagaznikiem dachowym
Remigiusz - Pią Gru 17, 2010 19:47 Temat postu: [R45] problemy bagaznikiem dachowym Hej,
Mam problem zakupiłem dziś sobie bagażnik marki Mont Blanc i sa warte Pierwszy dostałem jak uciąłem te ich plastikowe miarki cm które się wsuwa w profil bagażnika żeby wiedzieć odległość Podane wartości do Rover 45 mijają się z rzeczywistością , wiec wywaliłem od razu te miarki i zamontowałem to na przypasowanie.
Niestety tylna belka według ich wymiarów wlazła ale potem przy dokręcania pękło coś i się niby trzyma ta noga dachu ale trochę luźna jest, nie za luźna ale się lekko rusza
Ale co najgorsze teraz mi się drzwi strasznie trudno zamykają i jak się jedzie to w tym miejscu dmucha przez uszczelki mi do auta Ma to tak być jest top normalne
Juz sobie pluje ze wywalona kasa w błoto choć dokupiłem bagażnik na narty oraz Box na narty za nie cale 160zl I z Boxa jestem zadowolony bo fajne praktyczne to jest ale to wianie do auta mnie przeraza i denerwuje
Aha i na koniec jeszcze jedno pytanie czemu na tych łapach metalowych co sie do zagięcia drzwi to zaczepia nie ma podkładek gumowych jak przy stopkach na dach Przecież kilka raz to się zamontuje i z demontuje i będzie lakier zdarty
Teraz proszę was o wypowiedzenie sie na ten temat
Jugol - Pią Gru 17, 2010 21:57
Remi, bagażniki dachowe to zuo ! Jeden kiedyś o mało nie załatwił moich znajomych, dobrze że prędkości były rzędu 40- 50km/h i było lato. Zdążyli wyhamowac przed w/w ustrojstwem z dwoma rowerami nań.
Remigiusz - Sob Gru 18, 2010 15:29
Dobra obadałem dziś pod lepszym światłem sytuacje i złe zamontowałem to, bo za daleko te łapy przykręciłem
Tomi - Sob Gru 18, 2010 17:41
Mogę sprawdzić kto produkował oryginał. Mocowania powinni mieć opanowane (w sensie producenta).
Remigiusz - Sob Gru 18, 2010 19:33
Tomi, Atera produkował oryginalne z tego co wiem
Kaj - Sro Lut 09, 2011 21:02
Mam włoski bagażnik dachowy FAPA i jest wszystko O.K. Mocny dobrze zamocowany i nie rysuje dachu a drzwi się normalne zamykają. Polecam
Tomi - Sro Lut 09, 2011 21:06
Wiesz, że są specjalnie wyznaczone przez producenta samochodu miejsca montażu bagażnika?
|
|