Zobacz temat - Byłe autko Tempesta ( Zr) ;) Niezła rzeźba :)

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Byłe autko Tempesta ( Zr) ;) Niezła rzeźba :)

Raptile - Nie Gru 26, 2010 23:37
Temat postu: Byłe autko Tempesta ( Zr) ;) Niezła rzeźba :)
Tak se buszuje z pełynym żołądkiem po serwisach i przypadkiem na mobile.de natknąwszy się na to autko zwróciłem uwage ze ma wlepy. To forum i jedziemy kto to ;) ( dzięki Marek). Okazało sie że to byłe auto Tempesta.Nowy nabywca z Zr-ka Zrobił niezłą rzeźbe :D Linki do oglądania :)

http://szukaj.pl.mobile.e...ml?id=129859135

A tu opowieść Tempesta z fotkami:

http://forum.roverki.eu/v...der=asc&start=0

Także uważać :)

Tomi - Pon Gru 27, 2010 07:36

Hmmm... Coś nie bardzo bo:
- auto Tempesta nie miało szyberdachu (tak mi się wydaje),
- auto Tempesta to 160, a ten w ogłoszeniu to klekot.

... ale numer rejestracyjny i kolor się zgadzają ...

sobrus - Pon Gru 27, 2010 07:43

O ile pamiętam auto było tak zdezelowane, że Tempest ledwo przeżył.
Więc może dach ma wspawany z innego egzemplarza?
A silnik być może był sprzedany osobno.

Tak czy inaczej można kupować w ciemno, bo to autko klubowe - na pewno super zadbane ;)

Nikt nie napisał że bezwypadkowy na szczęście :)

PS. O dziwo w wyposażeniu nie ma ani słowa o szyberdachu...

Tomi - Pon Gru 27, 2010 08:03

sobrus napisał/a:
O ile pamiętam auto było tak zdezelowane, że Tempest ledwo przeżył.
Więc może dach ma wspawany z innego egzemplarza?

ZTCP to był jednym z niewielu elementów (mowa o elementach konstrukcyjnych nadwozia), który w miarę nadawał się do ponownego użycia. Więc raczej bym doszukiwał się w tym przypadku przeszczepu...

Choć sądząc po nazwie sprzedającego, to firma specjalizuje się chyba w budowie polskich konstrukcji :)

Właśnie przypomniałem sobie, że takie tylne lampy sprzedałem Tempestowi... Więc kto wie. Coraz większa zagadka... Można by podjechać i oblookać, bo aż sam się zaciekawiłem tą rzeźbą :)

maciej - Pon Gru 27, 2010 08:09

Klapa jest na pewno Tempesta, co do reszty to...

Tempest czasem tu zagląda, to może sam się z ciekawości przejedzie. ;)

Tempest - Pon Gru 27, 2010 09:24

ano zaglądam (thx maciej za info) i potwierdzam, że część samochodu rzeczywiście należała do mojej starej ZR-ki
koleś co brał mówił, że jego małżonka ma MkI i planuje to połączyć
mój stary numer rejestracyjny się zgadza, światła i tylna klapa z naklejkami też, więc prawdopodobne, że wziął to co było dobre i przełożył do "jedynki" i "zgrabnie" to połączył
nawet firma sprzedająca się zgadza (bo to właśnie on kupił)
jedno jest pewne - nie pokazał lewej strony :/

P.S. może ma ktoś dzisiaj czas i ochotę podjechać na Solec i obejrzeć ze mną "klekota" :lol: ?

sobrus - Pon Gru 27, 2010 09:45

Ale żeby przeszczepiać wszystko wraz z numerami rejestracyjnymi :D ?
Tempest - Pon Gru 27, 2010 09:50

może go w ogóle przez te 3 lata nie przerejestrowywał
maciej - Pon Gru 27, 2010 10:00

Ale pamiętając jak buda była sponiewierana, to chyba nr nadwozia też przeszczepił. ;)

Do tego to wygląda, jakby auto było dopiero robione - brak zdjęć przodu, a na zdjęciu z boku widać brak zderzaka, kierunkowskazu i wygląda, jakby silnik był jeszcze "under construction". ;)

No a wydech od diesela, przy zderzaku z dokładką to pasuje jak pięść do nosa. ;)

Na prawym boku progów brak, więc pewnie nie będzie, bo lewego to już 3 lata temu nie było... ;)

maniaq - Pon Gru 27, 2010 11:05

Mi to wyglada na przelozone zderzaki, klape od Tempestowego ZR-a do mkI , rura wydechowa krzywa , lapka pod wycieraczka krzywa, brak zderzaka i reszty o czym pisal maciej... IMHO przekladka z tempestowych gratow do starego klekota :)
maciej - Pon Gru 27, 2010 11:08

Pytanie, czy nr rejestracyjny został, bo był przykręcony do zderzaka, czy dlatego, że VIN też jest od tempestowego autka... ;)

Bo teraz pomyślałem, że zdjęcie robili po przekładce zderzaka, ale nie chciało im się jeszcze tablicy zmienić, więc może nie było aż takiej rzeźby jak "przekładka VIN". ;)

maniaq - Pon Gru 27, 2010 11:16

a ja tam wole byc ostrozny, znajac pomyslowosc rodakow ;)
Dydo - Pon Gru 27, 2010 12:17

Ciekawe ile to teraz śladów robi lub będzie robiło :mrgreen:
maniaq - Pon Gru 27, 2010 13:25

nie widzielismy auta dawcy ;) zalezy czy rzezbili auto czy papierologie :D