|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Podniesione obroty
jackelvis - Pon Gru 27, 2010 13:35 Temat postu: [R200] Podniesione obroty Ostatnio zaobserwowałem że przy nagrzanym silniku, po jeździe i puszczeniu gazu obroty nie wracają do 900 tylko zatrzymują się na ok 1000.
Niekiedy powoli schodzą niekiedy nie
Po odpaleniu zimnego silnika jest normalnie - są podniesione do 1000 i po chwili spadają do 900.
Wygląda to jakby ssanie się włanczało na gorączym silniku, jaki czujnik jest odpowiedzialny za podniesienie obrotów (włączenie ssania)
Silnik krokowy ani linka gazu się nie zacina
A może jakieś inne sugestie
Raptile - Pon Gru 27, 2010 20:44
wybłyskaj błędy na początek
ps fajne spryskiwacze
jackelvis - Wto Gru 28, 2010 10:51
Komputer nie zgłasza żadnych błędów
A spryskiwacze mi też sie podobają
Rozan99 - Sro Gru 29, 2010 00:14
jackelvis napisał/a: | Silnik krokowy ani linka gazu się nie zacina |
A powiedz mi w którym miejscu przy tym silniku jest silnik krokowy?
szoso - Sro Gru 29, 2010 10:08
Rozan99 napisał/a: | A powiedz mi w którym miejscu przy tym silniku jest silnik krokowy? |
nie silnik krokowy a potencjometr gazu
szukaj go pod maską, będziesz widział że do niego dochodzi linka od pedału gazu, jest on bodajże u ciebie przy zbiorniczku od wspomagania
xtek - Sro Gru 29, 2010 10:29
szoso420 napisał/a: | Rozan99 napisał/a: | A powiedz mi w którym miejscu przy tym silniku jest silnik krokowy? |
nie silnik krokowy a potencjometr gazu
szukaj go pod maską, będziesz widział że do niego dochodzi linka od pedału gazu, jest on bodajże u ciebie przy zbiorniczku od wspomagania |
Ale on pisal o silniku krokowym.
Musi byc jakis tuning zaszedl!
jackelvis - Pon Sty 17, 2011 20:20
Przepraszam za przejęzyczenie (przed napisaniem postu czytałem o benzyniakach) - oczywiście chodzi o "czujnik położenia pedału gazu".
[ Dodano: Pon Sty 17, 2011 20:20 ]
Ponowie pytanie czy ktoś się orientuje, co powoduje podniesienie obrotów (włączenie ssania) na zimnym silniku
leszczu - Wto Sty 18, 2011 16:59
Nie jestem pewny, ale to będzie chyba czujnik temperatury.
|
|