|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - Kilka pytań w związku z checią zakupu Rovera
grzegorzs - Wto Gru 28, 2010 09:41 Temat postu: Kilka pytań w związku z checią zakupu Rovera Przede wszystkim witam Wszystkich , przed chwilą zarejestrowałem na się na tym forum , a powodem jest to , że zamierzam nabyć dla żonki Roverka 200 1.6 16V z 98 roku.
Auto ma skrzynię automatyczną w związku z tym proszę ewentualnych użytkowników aut z taka skrzynią o opinie o jej użytkowaniu , z autaomatami różnego typu już miałem do czynienia , tych Roverowych nie znam .
Druga sprawa to jak ja to auta mam klasyfikować jeśli chodzi o dokładne ustalenie modelu , na tylnej masce mam znaczek 200 ale coś już tam czytałem że jeśli silnik 1.6 to będzie model 216 , naprostujcie mnie w tej kwestii gdyż z tego co widzę jest to istotne w razie poszukiwania części do auta.
Wdzięczny również będę o opiniach dot. w/w silnika , na co zwrócić uwagę itp., wiem że jest do wymiany silniczek krokowy , nie wiem kiedy rozrząd był wymieniany a auto ma już prawie 130 tyś przejechane
To tak na początek pytań starczy , jednakże wdzięczny będę za wszelkie opinie i rady dotyczące tego modelu
Pozdrawiam , Grzegorzs
tronsek - Wto Gru 28, 2010 10:03
grzegorzs napisał/a: | na tylnej masce mam znaczek 200 ale coś już tam czytałem że jeśli silnik 1.6 to będzie model 216 , naprostujcie mnie w tej kwestii gdyż z tego co widzę jest to istotne w razie poszukiwania części do auta. | przeczytaj ten temat http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=15124
|
|