Zobacz temat - [R214] Nie opala po mroznej nocy. Dziwne.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214] Nie opala po mroznej nocy. Dziwne.

LuckAnd - Wto Gru 28, 2010 16:11
Temat postu: [R214] Nie opala po mroznej nocy. Dziwne.
Rroblem wyglada tak. Po zimnej nocy, -20 auto nie opadala, rozrusznik kreci jak poje... wiec to nie wina aku. (nawet jak po 10 minutach bawienia sie w odpalanie to z kabli bylo niemal tosamo, tez ciezko odpapalal mimo ze super krecil) Po nocy gdzie temp byla okolo zera auto odpalilo bez problemu. No i jak silnik juz jest cieply to tez odpala bez problemu. Mysle nad wymiana kabli od swiec, czy to dobry pomysł ? Mial ktos taki problem ? Dodam tylko ze oststanio brat przesadzil z olejem, wlal inny niz zawsze ja leje, gestrzy i wlal go za duzo, to moze byc przyczyna ?
colin1983 - Wto Gru 28, 2010 18:46

LuckAnd napisał/a:
Po nocy gdzie temp byla okolo zera auto odpalilo bez problemu. No i jak silnik juz jest cieply to tez odpala bez problemu. Mysle nad wymiana kabli od swiec, czy to dobry pomysł ?
jak najbardziej dobry
LuckAnd napisał/a:
Dodam tylko ze oststanio brat przesadzil z olejem, wlal inny niz zawsze ja leje, gestrzy i wlal go za duzo, to moze byc przyczyna ?
może być,że olej jest tak gęsty że utrudnia odpalenie
LuckAnd - Wto Gru 28, 2010 19:12

dolałbym starego oleju ale nie mam jak, bo jest full moze nawet i ponad full. Ahh. Zobacze co bedzie po wymianie kabli. A jestem w stanie to sam zrobic ??
colin1983 - Wto Gru 28, 2010 19:37

zmienić kable ?? jasne
LuckAnd - Wto Gru 28, 2010 20:51

dobrze. to zobaczymy jutro. Albo po jutrze bo w koncu musze jakos zajechac po te kable ;] wiec i rozgrzac silnik.
colin1983 - Wto Gru 28, 2010 20:56

Moja rada wymieniaj kable pojedynczo ten co zdejmiesz od razu załóż nowy
sylwester - Sro Gru 29, 2010 00:16

czesc jak masz problem z odpalaniem po zimnej nocy to zmien swiece,ja tak zrobilem i odpala za pierwszym razem.polecam

[ Dodano: Sro Gru 29, 2010 00:16 ]
czesc wam mam pytanie czy droga jest wymiana paskow rozrzadu w rover 200 vi i czy to jakies skomplikowane?

LuckAnd - Sro Gru 29, 2010 10:17

tego nie wiem ;] ale rozrzad to chyba nie za prosta sprawa. ps. offtopic

[ Dodano: Sro Gru 29, 2010 10:17 ]
Zostane przy kablach, udalo mi sie dzisiaj odpalic auto i jak silnik dzialal dotknalem koncowki kabla i delikatnie mowiac mnie je..... :) wiec chyba te kable nie maja za dobrej izolacji.

colin1983 - Sro Gru 29, 2010 10:57

LuckAnd napisał/a:
Zostane przy kablach, udalo mi sie dzisiaj odpalic auto i jak silnik dzialal dotknalem koncowki kabla i delikatnie mowiac mnie je..... :) wiec chyba te kable nie maja za dobrej izolacji.
szalony człowiek z Ciebie
BABEL - Sro Gru 29, 2010 23:16

Tylko nie kupuj jakiegoś szitu. Zainwestuj w NGK.
colin1983 - Pią Gru 31, 2010 20:47

BABEL napisał/a:
Tylko nie kupuj jakiegoś szitu. Zainwestuj w NGK.
dobrze powiedziane :tak:
hole - Czw Lut 03, 2011 21:04

Cytat:
może być, że olej jest tak gęsty że utrudnia odpalenie

również mam problemy z odpaleniem auta (auto raz pali, raz nie i wiele możliwych przyczyn zostało już wyeliminowanych) i na pewno mam przeróżne dolewki oleju do silnika - naprawdę może mieć to wpływ na rozruch silnika?